Foi cu nucă de cocos și cremă de lămâie

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • -32 bucServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Foi cu nucă de cocos și cremă de lămâie

Întotdeauna cocosul a făcut casă bună cu lămâia sau lime-ul chiar și cu portocalele aș putea spune, pentru că Rafaello mai bune ca și cele cu portocale, nu am mancat vreodată. Dar să revenim la prajitura noastră, care nu numai că este frageda de ții se topește în gură, dar este aromată și cu gust ușor de lămâie, numai potrivită după o mâncare consistentă sau în perioada verii.

Rețeta de azi combină perfect crema de lămâie cu foile cu nucă de cocos. Este simplă și ușor de făcut, singurul incovenient, as putea spune e că trebuie să intindem fiecare foaie, destul de subțire, dar își merită efortul pe deplin.

Cu ingrediente destul de simple și la îndemâna oricui, veți obține o prăjitură de care vă veți îndrăgosti iremediabil. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Ingrediente pentru foi:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 150 g făină de nucă de cocos, dacă nu aveți, puteți mixa fulgii pe care îi aveți sau să cumpărați pe cei mai mărunți
  • 180 g unt cu minim 82% grăsime
  • linguriță de amoniac
  • 400 g făină albă

Ingrediente pentru cremă

  • 5 ouă
  • 220 g zahar
  • zeama de la 3 lămâi (aproximativ 120 ml)
  • 200 g unt cu minim 82% grăsime
  • un praf de sare
  • 250 ml smântână pentru frișcă din lapte cu 35% grăsime

Mod de preparare pentru foi:

Punem untul cu zahărul pudră și praful de sare într-un castron, iar cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm până untul se deschide la culoare.

0D0067C4-B7BF-4FD3-910D-058F50E9F205.jpeg

Încorporăm ouăle pe rând, unul câte unul și extractul de vanilie.

Adăugăm cocosul răzuit și încorporăm cu ajutorul unei spatule.

Punem făina amestecată cu amoniacul în tranșe, astfel încât să o putem încorpora ușor. Spre final va fi nevoie de frământatul manual.

Punem aluatul într-o folie și-l dăm la frigider pentru o jumătate de oră.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade celsius.

Impărțim aluatul în 4 părți egale.

Întindem foile între hârtii de copt cu dimensiunea de 25/35 fiecare foaie.

Coacem 8-10 minute la 180 de grade fiecare foaie sau până se rumenește ușor, culoarea foilor coapte trebuie să fie aurie.

Mod de preparare pentru cremă:

Într-un bol termorezistent punem ouăle întregi, zahărul, praful de sare și punem pe bain marie, cu atenție ca fundul vasului să nu atingă apa care fierbe.

Mixăm până compoziția se spumeaza bine și lasă ușoare valuri la suprafață.

Adăugăm rapid untul și zeama de lămâie și continuăm să mixăm până se îngroașă.

Dăm la rece pentru o oră sau până se răcește complet.

Mixăm ușor frișca până se leagă puțin. Adăugăm crema în frișcă și mai mixăm până prinde consistență ușoară asemeni unei zăpezi moi. Nu mixați prea mult că se va brânza și se va tăia.

Asamblare:

Aici rămâne la latitudinea fiecăruia. Putem umple foile cu 3 straturi de cremă și deasupra presărăm zahăr pudră, ori putem împarți și crema în 4 părți egale și începem cu foaie și terminăm cu crema.

Dăm la rece pentru minim 4 ore, pentru înmuierea foilor. După acest timp minim putem tăia și servi. Așadar spor la treabă și pftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password