Te-ai gândit că aceste foi de tortillas le poți face acasă și sunt exact aceleași lipii de shaorma pe care le găsești în comerț?
Ei da află că se fac atât de ușor și sunt net superioare fată de cele din comerț. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor puteți obține cele mai delicioase, moi și gustoase foi de tortillas ca la mama lor acasă. Pe lângă tortillas se pot folosi cu succes pentru shaorma, sandwich-uri, roluri cu brânză și somon sau chiar la rețeta aceasta de rulouri cu banane, Nutella și unt de arahide.
Se fac atât de ușor, încât întinzi una, coci alta și treaba merge ca pe roate, maxim intr-o oră foile ar trebui să fie gata.
Așadar Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor dar și pentru modul simplu de preparare, iar rezultatul va fi de-a dreptul uimitor.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un castron punem făina, sare și praful de copt. Le amestecăm și facem o gaură în mijlocul ei.
Adăugăm apa, uleiul și cu ajutorul unei spatule amestecăm până aceasta devine ineficientă, după care trecem la frământatul manual.
Frământăm până se dezlipește de pe pereții vasului și obținem un aluat elastic, destul de moale și ușor lipicios, nu mai adăugați apă că vor ieși uscate. Îl lăsăm deoparte pentru 10 minute acoperit.
Scoatem aluatul din castron pe planul de lucru și frământăm încă 5 minute.
Îl lăsăm din nou la odihnit pentru 10 minute după care îl împărțim în 16 părți egale.
Întindem fiecare bucată de aluat pe un plan de lucru presărat cu făină cercuri de 24 cm.
Coacem pe tigaia încinsă câte 40-50 de secunde pe fiecare parte, nu trebuie mai mult, ca sunt destul de subțiri și altfel se vor usca.