Aceste Fursecuri cală umplute cu dulceață sunt o alegere perfectă pentru iubitorii de deserturi simple și delicioase. Acestea au o textură fragedă, datorită aluatului moale și aerat, care se topește în gură.
Forma lor specifică, ușor bombată, aduce aminte de un mic coșuleț sau o cală elegantă, iar interiorul surprinde cu un strat generos de dulceață aromată. Fie că este vorba despre dulceață de căpșuni, vișine, caise, fructe de pădure, magiun de prune, combinația dintre aluatul delicat și gustul dulce-acrișor al umpluturii creează un echilibru perfect.
Aceste fursecuri sunt ideale pentru momentele de răsfăț alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Într-un castron punem făina cernută cu un tură și o frământăm până obținem consistența nisipului umed.
Adăugăm restul ingredientelor cu excepția dulceții și a zahărului pentru pudrat. Frământăm rapid un aluat neted fără a insista prea mult.
Punem aluatul în folie și îl dăm la frigider pentru o oră.
Pe un plan de lucru presărat cu puțină făină întindem aluatul cu o dimensiune de 56/56 cm. Îndreptăm marginile. Tăiem aluatul în 56 de pătrate cu ajutorul unui pinten.
Luăm fiecare pătrățel de aluat și îl întoarcem peste exact așa cum se vede în fotografie.
Aducem un colț peste degetul mare și ungem cu puțin albuș.
Apoi aducem și cealaltă margine peste și presăm bine astfel încât să facă priză și să se lipească bine.
Așa trebuie să arate și din partea opusă.
Punem calele pe tăvi și le umplem cu dulceață sau magiun.
Dăm la cuptor pentru aproximativ 14-16 minute sau până se rumenesc frumos.
Scoatem din cuptor, le lăsăm să se tempereze ușor și prestăm zahăr pudră.
Simplu, rapid, gustos și de efect. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.