Fursecuri fragede cu marțipan

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -50Servings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Fursecuri fragede cu marțipan

De departe unii din cei mai bune fursecuri fragede cu marțipan pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale atât din compoziția marțipanului cât și făina de migdale proaspăt făcută în casă.


Modul de preparare este o joacă de copii iar rezultatul este pur plăcerea nevinovată a iubitorilor de dulce cu migdale. Asemănători la gust cu biscuiții amaretii te fac să nu te mai oprești din mâncat până nu se evaporă din farfurie.

Foarte ușor de pregătit din doar câteva ingrediente vor fi deliciul parfumat cu aromă de iarnă din casa ta, așa că rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare descris pas cu pas pentru o reușită garantată.

Ingrediente

5 gălbenușuri de ou

300 g unt moale cu minim 80% grăsime

3 picături de ulei de migdale

10 zahăr vanilat

100 g zahăr pudră + pentru pudrat

200 g marțipan

400 de grame de făină albă tip 000

100 g făină de migdale

Mod de preparare

Într-un castron încăpător punem gălbenușurile, untul, uleiul de migdale, martipanul și zahărul pudră. Mixăm până obținem o compoziție semi-omogenă cu mici bucățele mici de martipan.


Adăugăm făina de grâu și cea de migdale și amestecăm cu o spatulă până aceasta devine ineficientă. Apoi frământăm cu vârful degetelor astfel încât să obținem un aluat omogen. Nu frământați prea mult că se va dezvolta glutenul și cornulețele nu vor mai ieși fragede.

Dăm formă dreptunghiulară și punem aluatul într-o folie de prospețime la frigider pentru minim o oră.

Tăiem aluatul în 4-5 felii și facem rulouri de 1,5 cm diametru.

Tăiem rulourile la 3 cm lungime și le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coacem 16-17 minute în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius. Scoatem din cuptor și le lăsăm să se tempereze vreo 10 minute după care le trecem prin zahăr pudră.

Sunt gata de servit, spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password