Cred că mulți v-ați dat seama de mult că sunt un mare fan al dulciurilor și fac fel de fel, dar azi aceste Fursecuri fragede cu nucă și caramel efectiv m-au dat pe spate.
Atât de fragede și de gustoase, cu o ușoară aromă de ciocolată de la cacao și totul completat cu nucă coaptă și caramel fac ca aceste fursecuri să intre pe lista preferatelor noastre, chiar dacă necesită o oarecare manoperă, vă spun cu toată sinceritatea că sunt perfecțiunea întruchipată.
Deși din doar câteva ingrediente destul de simple și la îndemâna tuturor, ies niște fursecuri geniale potrivite pentru orice moment al zilei sau chiar pentru evenimentele frumoase din familia dumneavoastră.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare care este descris pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Tocăm nuca grosier.
Cernem făina inpreună cu praful de copt și dăm deoparte.
Într-un castron punem oul cu gălbenușul, cacaua, zahărul și amestecăm cu ajutorul unui tel până se topește zahărul.
Adăugăm untul, uleiul, esența de vanilie și amestecăm până se omogenizează.
Încorporăm amestecul de făină cu praf de copt și frământăm până obținem un aluat neted, ușor nisipos. Punem intr-o folie de prospețime și dăm la rece pentru jumătate de oră.
Dăm forma unui baton și împărțim compoziția în 20 de bucăți egale.
Punem fiecare bucată de aluat cu o parte în albușul rămas după care tăvălim acea parte prin nuca tocată.
Cu ajutorul degetului facem ușoare adâncituri în fiecare bucată presând partea care a fost dată prin nucă.
Punem fursecurile pe tavă și dăm la cuptor pentru 10-12 minute sau până se rumenește ușor nuca. Scoatem afară și lăsăm să se tempereze. Încălzim ușor caramelul și turnăm în găurile fursecurilor.
Dacă nu aveți o rețetă de caramel o puteți face pe aceasta, click aici sau pe fotografie 😍😍😍
Lăsăm să se răcească complet după care pot fi serviți. Spor la treabă și poftă bună!