Azi facem Fursecuri Limbi de pisică – Langues de chat care de fapt sunt niște mici biscuiți crocanți și fragezi în același timp iubito de toți românii.
Numele fursecurilor vin de la faptul că sunt alungiți asemeni unei limbi de pisică, plate și lunguiețe.
Vanilați sau aromați cu coajă de citrice or cardamon sunt perfecți pentru un ceai sau serviți ca atare. Pot fi glazurați cu diferite toppinguri, de la ciocolată, sau umpluți cu diferite creme.
Practic sunt niște biscuiți cu unt care au o perioadă de valabilitate scurtă dar care se poate prelungi ușor cu o depozitare adecvată. Pentru a păstra langues de chat crocante, păstrați-le într-un recipient ermetic într-un loc răcoros timp de până la o săptămână, doar că după această perioadă, își vor pierde prospețimea.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente necesare:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt:
Într-un castron frecăm untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat și cu sarea, atât să se omogenizeze.
Adăugăm albușurile și le încorporăm și pe acestea în compoziția de unt, mixând pentru 3-4 minute cât să se aereze.
Cernem făina și cu ajutorul unei spatule o încorporăm si pe aceasta.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă trasăm linii de 8 cm pe tăvile tapetate cu hârtie de copt, ar trebui să vă iasă undeva la 42-44 de bucăți.
Băgăm tăvile la cuptor pentru aproximativ 10 minute sau până se rumenesc ușor. Mare atenție din momentul în care încep să se rumenească trebuie să fiți foarte atenți că se vor Închide foarte repede la culoare dacă nu suntem cu ochii pe ele.
Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească complet în tăvile în care s-au copt.
Le putem servi ca atare, sau glazurate cu ciocolată albă, neagră sau colorată. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.