Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

( 5 out of 5 )
Loading...
Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă
  • -50 bucServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Azi facem un desert simplu cu un aluat fraged și celebrele bomboane cu caramel subalpine de pădure, Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă.

Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Ies destul de multe dintr-o cantitate atât de mică și sunt atât de bune încât acum îmi pare rău că nu am dublat porția.

Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Ingrediente apreciate și consumate în mod regulat de toți românii, de la cel mai mic până la cel mai mare. Aluatul fraged care se topește în gură, bomboană Toffifee și bezea crocantă la exterior, un deliciu care dispare rapid de pe platou.

Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Cum facem Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Ingrediente pentru aluat: 

  • 140 g unt cu 80% grăsime
  • 100 g zahăr tos
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 250 g faină albă tip 000
  • 1 plic praf de copt
  • 4 gălbenușuri
  • 5-6 linguri de apă rece
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru umplut și bezea:

  • 4 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahăr tos
  • 1 lingură de amidon
  • Aproximativ 50 buc toffeefee

Mod de preparare pentru alauat: 

Punem într-un castron făina, praful de copt împreună cu untul tăiat cuburi direct din frigider, sarea, zahărul vanilat și zahărul tos. Cu ajutorul unei furculițe presăm bucățile de unt până obținem o compoziție nisipoasă.

Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Adăugăm gălbenușurile, apa si amestecăm cu furculița până compoziția începe să se lege. Apoi frământăm rapid cu vârfurile degetelor până obținem un aluat relativ omogen. Nu insistați prea mult că se va dezvolta glutenul din făină și fursecurile nu vor mai fi fragede.

Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Punem aluatul intr-o folie de prospețime la frigider pentru o oră.

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.

Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem pe un plan de lucru presărat cu făină la o grosime de 3-4 m. Decupăm cu o formă rotundă de 5 cm diametru și le punem pe tăvile tapetate cu hârtie de copt la o distanță cam de 1,5-2 cm una de cealaltă. Facem la fel și cu restul de aluat rămas de la decupat. Ar trebui să vă iasă cam 50 de buc.

Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Punem bomboanele Toffifee direct peste aluatul crud și presăm ușor.
Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Batem albușurile cu praful de sare până bezeaua este ușor aerată, apoi adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până bezeaua devine fermă, lucioasă iar zahărul este complet topit.

Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Încorporăm și amidonul, amestecând la viteză mică 5-6 secunde.

Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară turnăm bezeaua deasupra fiecărei bucăți de la 2 mm deasupra fără a atinge bucata de ciocolată și până îmbracă frumos tofeefee-ul.

Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Dăm la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 20-22 de minute, în funcție și de cuptorul fiecăruia. După trecerea timpului de coacere, le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească complet în tăvile în care s-au copt.
Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Spor la treabă și poftă bună la fursecuri tofeefee.

Fursecuri Toffifee cu bezea crocantă

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password