Găigană, preparat traditional din Banat

( 4 out of 5 )
Loading...
  • -2 pServings+
  • 5 mPrep Time
  • 10 mCook Time
  • 15 mReady In
Print Recipe

Găigană, preparat traditional din Banat. Un mic dejun care ne aduce aminte de vremurile copilăriei!
Acest mic dejun consistent și sănătos îmi aduce aminte de vremurile in care tata intra in bucătărie, era un mare gurmand dar și un bucatar desăvârșit! Făcea aceasta mâncare mai ales primăvara când apărea ceapa verde și bineînțeles cu proviziile din carne de porc de peste iarna, cârnați, șonc, slănina, murături. Era o adevărată desfătare a gusturilor și un mic dejun încât sa îți ajungă până la vremea cinei.

Ingredients

Step by step method

  • In prima faza de apucam de slănina sau de pietul de porc pe care le taiem felii și apoi le crestam pana la șorici, le punem intr-o tigaie încălzită la foc mediu, alaturi de cârnații crestati și așteptăm sa iasă untura afara. Apoi le scoatem pe o farfurie.

  • In untura rămasă punem ceapa verde tăiată felii de 1 centimetru și imediat ce s-a muiat ceapa adăugăm ouăle bătute cu sare și piper. După ce s-a prins un strat din găigana cu ajutorul unei linguri de lemn adunam spre mijloc sa facem loc restului de compoziție sa se gătească și tot așa pana se încheagă tot oul.

  • Montam găigana pe un platou alături de bucățile de afumătură prăjite și murături, sau putem sa le punem individuale. Simplu, nu-i așa?! Spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide