Bun găsit astăzi facem Granola un dulce sănătos cu fructe, semințe și miere, dar ce este granola vom vedea pe parcursul rețetei.
Granola este un amestec din fructe uscate, semințe oleaginoase și fulgi de ovăz. Se folosește cu preponderentă pentru micul dejun fiind foarte populară in America. Pe lângă micul dejun o putem folosi pentru prăjituri, batoane proteice dar și servită ca atare pentru o gustare rapidă sau un Snack.
Puteți încerca o prăjitură rapidă cu prune, rețeta aici, gata în numai 20 de minute.
Are o multitudine de beneficii pentru sanatatate: digestie, scăderea colesterolului, este folosită in diferite diete pentru scăderea în greutate, creșterea energiei, îmbunătățește sănătatea inimii, pentru piele și multe altele.
Îmi fac granola și efectiv o țin intr-o cutie închisă ermetic și când am chef de ceva dulce repede fac un blat, pun ceva pe el și deasupra granola, de exemplu prajitura cu zmeură granola și miere
sau o folosesc dimineața in iaurt pentru micul dejun.
Cum facem granola? Tocăm grosier fructele oleaginoase adăugăm stafidele si merișoarele. Topim untul, adăugăm mierea, sarea și scorțișoara. Combinăm fructele cu fulgii de ovăz și turnăm peste amestecul de miere cu unt, lăsam câteva minute sa se încorporeze după care dăm la cuptor la 180 de grade timp de 15-20 de minute pana se rumenesc. Amestecam din când în când să nu se ardă. Lăsăm să se răcească în tavă, după care o punem într-o cutie închisă ermetic și o putem păstra până la 6 luni, păstrându-și aceleași calități.