Magiun de prune făcut în casă fără zahăr, rețetă simplă

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • -1 kgServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 9:20 hTimp de gatire
  • 9:40 hGata in
Print Recipe

Magiun de prune făcut în casă, rețetă simplă

Azi facem rețeta de Magiun de prune făcut în casă ca la buna Măriuca din Ardeal.

Sunt convins ca nu e nici o inginerie sa faci magiunul de prune in casa. Nu ai nevoie decât de prune, o oala , borcane sterilizate și putina răbdare.

Prima data când am făcut magiun de prune, aveam atâtea emoții încât credeam că nu o sa îmi iasă, ete na ca mi-a ieșit și de atunci îl fac in fiecare an.

Pentru Magiun de prune făcut în casă, rețetă simplă , avem nevoie de prune aromate, bine coapte și dulci adică prunele Bistrița sau bistrițe cum se spune in termeni populari. Acest gem este special, fii d făcut doar din prune fără nici un fel de adaos, va fi baza prăjiturilor de la Craciun și pana la Paști, cum ar fi fursecurile fragede cu nuci și magiun de prune, ori uns pe pită caldă, alături de o cana de lapte proaspat muls și a malaiurilor cu pecmez pentru zilele de post.

La noi in țara este sub diferite denumiri, pecmez jn Banat, Silvoiță in Ardeal sau povidla in Moldova.

Aici găsiți rețete ce pot fi pregătite cu magiun, de la cornulețe, prăjituri și multe altele sau dați click pe fotografie.

Cornulețe fragede cu nucă și magiun

Cum se face cel mai bun Magiun de prune făcut în casă, rețetă simplă

Ingredinete: 

  • 2,5 kg de prune Bistrițe

Mod de preparare:

Spălăm prunele le curățăm de sâmburi și codițe. Le punem intr-o oală la foc mediu, amestecând din când in când până începe sa fiarbă. Din momentul in care au început sa fiarbă, reducem focul la minim și fierbem in 2 transe astfel: prima zi 3 ore jumătate amestecând la fiecare 10-15 minute sau cât este nevoie sa nu se prindă. Mare atenție, magiunul trebuie doar să bolborosească din când in când ca și mămăliga când e fiarta.

A doua zi facem la fel după care turnam in borcane sterilizate și punem la bain marie, pana se răcească de la sine. Eu l-am fiert exact 7 ore, pentru o consistenta suficient de groasă și pentru a-i păstra o culoare rubinie.

Simplu, dar cu răbdare veți obține un magiun excelent!

Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

Dulceață de caise rețetă detaliată pas cu pas

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password