Melitzanopita – Plăcintă cu vinete și brânză feta

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • -16 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Melitzanopita – Plăcintă cu vinete și feta

 

Fără nici un fel de falsă modestie, acum când scriu această rețetă, vă spun sincer că sunt pe punctul de a da pe dinafară, am mâncat 6 felii din această plăcintă și cred că deși sunt plin, aș mai mânca cel puțin una!

Acu eu tot fac pe plăcinte, prăjituri și alte cele, dar vă spun că plăcintă mai bună ca aceasta nu am mancat niciodată, plăcintă cu vinete… nu prea sună îmbietor, dar e atât de bună încât a intrat în meniul familiei.

Se face atât de ușor, ingredinetele fiind foarte simple și la îndemâna oricui, le găsim în orice supermarket, până chiar și la magazinul din colț, rezultatul fiind de-a dreptul extraordinar.

Rămâneți alături să aflați lista ingredientelor și modul de preparare pentru cea mai bună plăcintă sărată cu vinete coapte, ardei și brânză feta, cu origini mediteraneene, mai precis din Grecia.

Puteți încerca și alte plăcinte cu foi din comerț care se fac la fel de ușor.

Burek – Plăcintă cu brânză sărată cu foi din comerț, detalii aici click pe fotografie.

Puteti deasemeni să încercați și burekul cu carne tocată deasemeni o rețetă apreciată și testată de cititori.

Sau plăcinte dulci:

Plăcintă cu vișine și iaurt, rețetă simpla cu foi din comerț, detalii aici sau click pe fotografie.

Ingrediente:

  • 2,5 kg de vinete
  • 500 g ardei capia, eu am folosit jumătate ardei capia și jumătate ardei gras românesc
  • 1-2 ardei iuți roșii de preferat, cât de iute vă place
  • 300 g ceapă
  • 100 ml ulei de măsline
  • 350 g brânză feta
  • 250 g cașcaval ceva mai maturat
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 5 ouă
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1,5 pachete foi de plăcintă
  • 150 g unt
  • Sare, numai dacă mai este nevoie, brânza feta poate fi foarte sărată, așa cum am nimerit-o eu

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Curățăm ceapa și ardeiul, le spălăm, ceapa o tocăm mărunt și ardeiul ceva mai măricel. Le punem la călit în uleiul de măsline, adăugăm foarte puțină sare și le călim cam 10 minute la foc mic, atât cât să se înmoaie și să se evapore apa.

Vinetele le coacem, le curățăm de coajă, le lăsăm la scurs după care le tocăm grosier.

Radem cașcavalul și sfărâmăm brânza feta.

Tocăm pătrunjelul mărunt.

Într-un bol încăpător vom pune vinetele, brânzeturile, ouăle, pesmetul, pătrunjelul, ceapa călită și amestecăm bine. Dacă mai este nevoie mai putem adăuga sare, eu din păcate am pus înainte de a gusta, nu mă gândeam ca feta e așa de sărată.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem 10-12 foi de plăcintă unse între ele cu unt, adăugăm compoziția de vinete, netezim și punem restul de foi deasemeni unse între ele cu unt.

Cu ajutorul unui cuțit zimțat porționăm plăcinta și o dăm la cuptor pentru 55-60 de minute la 180 de grade.

Scoatem de la cuptor și lăsăm la temperat, asta în caz că mai aveți răbdare! Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!!

Tips & variations

  • Dimensiune tavă 25/35 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password