Omletă cu ceapă verde și brânză de capră ca la bunica
Cea mai bună omletă sau “ratotă”, așa cum i se spunea în Ardeal, cea de primăvară, pentru că doar atunci aveam ceapă verde, o făcea bunica mea! Din câteva ouă, ceapă verde și o țâr de brânză ieșea cel mai delicios mic dejun, ba chiar servit și cu niște turte țărănești făcute în tigaie din făină integrală, pentru că făina albă o vedeam doar de sărbători.
Doamne îmi aduc aminte când mergeam la sat și mâncatul de dimineață era sfânt, nimeni nu făcea nimic până nu îmbuca ceva. Bunica nu făcea nu știu ce preparate simandicoase și cu brizbrizuri, gătea simplu, dar cu gust! Îmi era tare drag să merg la bunici, eram copii și liberi la a bate câmpurile cât era ziua de lungă, pentru că altceva nu aveai ce face.
Ne întorceam acasă când ne era foame și găseam de fiecare dată bunătăți pe care le “comandam” din lista pe care o înșira de dimineață. Mâncare de cartofi, fasole, tocănițe de legume și destul de rar carne.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, iar amintirile copilăriei nu vor înceta să bucure sufletul și papilele gustative.
Ingredinete:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spălăm bine și tocăm ceapa verde.
Spargem ouăle într-un vas și le batem bine cu sare și piper. Adăugăm și ceapa verde.
Încingem o tigaie potrivită și pentru a o băga în cuptor.
Punem uleiul în tigaie, punem compoziția de ouă cu ceapă verde. Distribuim uniform brânza telemea și băgăm tigaia în cuptor pentru 8-10 minute sau până vedem că nu mai avem ou crud.
Scoatem tigaia din cuptor și cu atenție și grijă omleta din tigaie pe o farfurie potrivită. Decorăm cu jumătăți de roșii cherry și servim cât timp este caldă, dar merge bine și rece.
Spor la treabă și poftă bună!
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram
Sau pe pagina de Facebook