Cheesecake-ul cu bază de biscuiți Oreo și cremă de Nutella cu mascarpone este o explozie de savoare dulce și bogată în fiecare mușcătură. Baza crocantă de biscuiți Oreo, combinată cu un amestec de unt topit, formează o fundație perfectă pentru această delicioasă prăjitură, Oreo Nutella Cheesecake.
Crema de Nutella cu mascarpone este un melanj irezistibil de ciocolată cu aromă de alune și cremă de brânză fină și delicată. Această umplutură bogată și catifelată este turnată peste baza de biscuiți Oreo și nivelată uniform, oferind un contrast perfect între crocant și moale.
Tortul este apoi refrigerat pentru a-și întări textura și a-și intensifica aromele, iar înainte de servire poate fi decorat cu fulgi de ciocolată sau bucăți de biscuiți Oreo pentru un aspect spectaculos și un plus de textură.
Rezultatul final este un cheesecake decadent și delicios, cu un echilibru perfect între dulceața ciocolatei, aroma bogată de alune și prospețimea mascarpone-ului. Este desertul ideal pentru a-i impresiona pe cei dragi sau pentru a te răsfăța pe tine însuți cu o bucată de lux dulce.
Ingredinete pentru blat:
Ingrediente pentru cheesecake:
Ingrediente pentru topping:
Mod de preparare pentru bază de biscuiți:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm fundul unei tăvi detașabile cu hârtie de copt.
Măcinăm biscuiții într-un robot de bucătărie până obținem consistența similară nisipului fin.
Adăugăm untul topit, amestecăm bine și tapetăm o formă de cuptor cu fund detașabil cu diametrul de 22 cm cu o înălțime de 5 cm. Dăm la frigider.
Mod de preparare pentru crema de Nutella:
Punem toate ingredientele cu excepție biscuiților într-un castron și le omogenizăm. Nu mixați ci doar amestecate cu o spatulă.
Turnăm jumătate din cantitatea de cremă în crusta de biscuiți, distribuim biscuiții Oreo și acoperim cu cealaltă jumătate de cremă.
Învelim fundul tăvii plus până la înălțimea stratului de biscuiți cu folie de aluminiu. Facem acest pas pentru a evita scurgerea cremei.
Dăm la cuptor pentru 35-40 de minute. Nu va faceți griji că va tremura când o veți scoate din cuptor. E perfect normal, se va întări când va fi rece.
Scoatem tava din cuptor și lăsăm să se tempereze pentru aproximativ 10 minute după care îndepărtăm inelul și o lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru topping:
Punem smântâna cu Nutella într-un castron și amestecăm până devine lucioasă și se omogenizează.
Turnăm peste cheesecake și nivelăm. Dăm la rece pentru minim 2 ore după care poate fi tăiată și servită. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.