O pască fără aluat cu cremă de brânză și stafide este potrivită pentru orice moment al anului, nu numai pentru Paște!
Este atât de cremoasă și de fină încât nu prea îți mai vine să te oprești din mâncat, stafidele și coaja citricelor nu fac decât să aducă un plus de textură și savoare. Așa nici o problemă la cât de simplu se prepară o poți pregăti zilnic fără să îți consume prea mult timp.
Se prepară foarte ușor din numai câteva ingrediente și nu ai nevoie nici să ai grijă că se taie crema sau că nu îți va ieși, tot ceea ce trebuie să faci e să respecți modul de preparare și bineînțeles ca ingredientele să fie de calitate.
Acum vă invit să rămaneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm fundul unei tăvi rotunde cu diametrul de 22 cm cu folie de aluminiu. Facem asta pentru că compoziția este foarte lichidă și să nu iasă afară.
Într-un castron punem crema de brânză, ouăle, sarea, zahărul și mixăm până obținem o compoziție omogenă.
Adăugăm coaja de lămâie, coaja de portocală, stafidele, grișul și făina. Amestecăm până se încorporează și ingredientele uscate apoi dăm deoparte pentru jumătate de oră.
Adăugăm și smântâna pentru frișcă, omogenizăm.
Turnăm în tava tapetată cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 50-55 de minute sau până prinde o culoare aurie. Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet în formă după care trecem pe marginea formei cu cuțitul să o dezlipim, apoi o răsturnăm pe o tavă tapetată cu folie de prospețime pentru a nu se prinde partea superioară, îndepărtăm folia de aluminiu și o întoarcem înapoi pe un platou.
Simplu, rapid, gustos și cremos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.