Pateuri cu telemea in foitaj de casă sau din comerț

( 4 out of 5 )
Loading...
 • -1 kg Servings+
 • 20 mTimp de preparare
 • 30 mTimp de gatire
 • 50 mGata in
Print Recipe

Pateuri cu telemea in foitaj de casă sau din comerț

Pateurile cu telemea vor fi mereu o gustare rapidă și apreciate în egală măsură atât de cei mici cât și de cei mari. Sunt fragede de se topesc în gură, pot fi umplute cu diverse de la telemea, măsline, ciuperci, carne, etc.

Îmi aduc aminte de Nicu tizul meu și patiserul șef de la hotelul in care am început practica ca bucătar, era un specialist iscusit și foarte apreciat pentru produsele pe care le realiza. Țin minte că mereu trăgeam o fugă până la el în laborator să mai “fur” câte ceva. Și pe lângă dragul de copt am prins din zbor și câteva rețete pe care azi le împart cu dumneavoastră. Se pot face mult mai multe decât aveți nevoie, așa cum fac eu câte 4-5 portii odată, le congelez și când am pofte le coc. 

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare și rezultatul va fi mult peste Așteptările dumneavoastră.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente:

 • 800 g aluat foitaj
 • 500 g telemea mai uscată
 • 2 ouă
 • Opțional 1 legătura de mărar
 • Un gălbenuș
 • 1 lingură de lapte
 • Semințe după preferințe sau fără

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Într-un castron punem telemeaua pe care o zdrobim sau o dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari, adaugăm 1 ou și dacă am ales să facem cu mărar îl punem și pe el tocat. Amestecăm până se omogenizează și dăm deoparte. Eu am avut și o bucățică de burduf, pe care o țineam prin frigider de ceva vreme și nu am vrut să se strice, așa că am pus-o și pe aceea. Deasemeni în fotografie veți regăsi mai multe ouă, asta datorită faptului că eu atunci când fac pateurile astea fac mai multe porții și le congelez. Apoi când am poftă de pateuri, numa scot din congelator și le coc.

Împărțim aluatul în două. O parte o punem la rece până îi va veni și ei rândul.

Intindem aluatul cu dimensiunea de 60/45 cm, o să iasă destul de subțirel, undeva în jur de 2-3 mm grosime.

Împărțim aluatul în 3 părți egale cu ajutorul unui cuțit pentru aluat sau pinten. Cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă distribuim jumătate din cantitatea de brânză în partea inferioară a aluatului pe toate cele 3 fâșii de aluat.

Facem la fel și cu celălalt aluat și compoziția de brânză rămasă.

Batem celălalt ou și ungem partea superioară a aluatului.

Rulăm în 3 părți astfel: venim cu cu partea inferioară peste aluat, astfel încât să ne mai rămână o treime din lățimea aluatului și mai întoarcem încă o dată.

Cu ajutorul unui cuțit tăiem la fiecare 5 cm și astfel vom obține undeva în jur de 12 bucăți/ rulou. Putem tăia mai mici sau mai mari în funcție de cât de mici sau mari ne plac.

Punem pateurile în tăvi tapetate cu hârtie de copt, le ungem cu gălbenușul amestecat cu lapte și presărăm semințele preferate, eu am folosit susan negru și semințe de cânepă. Coacem câte 2 tăvi, 18-20 de minute sau mai puțin, în funcție și de câte tăvi avem. Putem să le punem și unul lângă celălat și atunci umplutura nu va mai da pe afară, mie îmi plac ușor distanțate pentru că brânza care iese din ele se funeste ușor și devine crocantă. 

Așadar nu îmi rămâne decât să va urez spor la treabă!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password