Pernuțe fragede cu mere și scorțișoară

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Pernuțe fragede cu mere și scorțișoară
  • -20 bucServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 1:25 hGata in
Print Recipe

Pernuțe fragede cu mere și scorțișoară

Bun găsit! Azi facem pernuțe fragede cu mere și scorțișoară, un deliciu greu de refuzat chiar și de cei mai mofturoși.

Pernuțe fragede cu mere și scorțișoară

Fragede de se topesc în gură, delicioase și atât de aromate încât îți vei înnebunii vecinii. Aluatul este atât de simplu și ușor de pregătit și poate fii folosit cu succes chiar și la plăcinte, colțunași, etc.

Merele caramelizate cu scorțișoară te îmbie să mai vrei una și încă una. Efectiv nu cred să fii existat vreodată să nu le fac în porție dublă și chiar și așa nu mai ajung pană a doua zi. Merg de minune de la micul dejun până la cină, pot fii luate la pachet și împărțite cu prietenii.

Așadar acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista scurtă și simplă a ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Pernuțe fragede cu mere și scorțișoară

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac minunatele pernuțe fragede cu mere și scorțișoară?

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 g făină albă plus extra pentru întins
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 70 g zahăr pudră
  • 2 ouă întregi
  • 150 g smântână cu 20% grăsime
  • 1/2 linguriță sare

Pentru compoziția de mere:

  • 50 g unt
  • 500 g de mere verzi
  • 1 lingură scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță de amidon de porumb
  • 30 ml suc de mere

Extra:

  • 1 ou pentru uns pernuțele
  • Zahăr pudră pentru tăvălit

Mod de preparare pentru aluat:

Pregătim ingredientele umede într-un castron punem smântâna, ouăle și le punem la frigider.

Cântărim și cernem făina într-un castron, adăugăm untul tăiat cubulețe și lăsăm la rece în frigider pentru jumătate de oră.

necunoscut_1.jpg


După ce a trecut timpul de jumătate de oră scoatem castronul cu făina și untul, și presăm bucățelele de unt cu vârful degetelor astfel încât să obținem “foi” subțiri de unt.

1__#$!@!#__necunoscut_1.jpg

2__#$!@!#__necunoscut_1.jpg


Adăugăm ingredientele umede, sarea și le încorporăm ușor. Ne mișcăm rapid cu aluatul, altfel vom dezvolta glutenul și nu vom mai obține aluatul perfect.

3__#$!@!#__necunoscut.jpg