Azi facem un delicios și fraged piept de porc cu sos barbeque, o rețetă simplă dar gustoasă și hrănitoare.
Poftele nu se discută, se exacută, așa mi-am zis de dimineață când am găsit în carmangeria din cartier niște felii frumoase de piept de porc. Am
Luat câteva și m-am dus repede acasă și le-am pregătit simplu, rapid, dar foarte gustoase și lipicioase.
Ingredientele sunt atât de simple și la îndemâna tuturor, modul de preparare fiind foarte simplu încât nu trebuie decât să respecți modul de preparare pas cu pas, dar și cantitățile precizate.
Timpul de preparare este relativ foarte scurt și pot fi asociate cu orez, cartofi natur, couscous sau cu un piure de cartofi cremos, fin și delicios.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare, descris pas cu pas.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un castron punem sosul de roșii cu condimentele, muștarul și omogenizăm.
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Tăiem bucățile de piept de porc în 2, astfel o să obținem 16 buc. Le condimentăm cu sare și piper, le punem într-o tavă de cuptor alături de vin și le dăm la cuptor acoperite pentru 50-60 de minute. Verificăm dacă s-au gătit și dacă mai au lichid.
Reducem temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius. Întoarcem feliile de piept de porc pe partea cealaltă și dacă sunt deja gătite le luăm capacul jos și le lăsăm fără capac până se rumenesc puțin, undeva în jur de 15 minute.
Ungem cu sosul preparat mai devreme și dăm din nou la cuptor pentru încă 5 minute, după care sunt gata de servit.
Eu le-am pus pe un pat de cartofi piure iar alături niște castraveți murați. Spor la treabă și poftă bună!