Piept de porc cu sos barbeque

( 3 out of 5 )
Loading...
Piept de porc cu sos barbeque
  • -4 pServings+
  • 10 mPrep Time
  • 1:10 hCook Time
  • 1:20 hReady In
Print Recipe

Piept de porc cu sos barbeque

Azi facem un delicios și fraged piept de porc cu sos barbeque, o rețetă simplă dar gustoasă și hrănitoare.

Piept de porc cu sos barbeque

Poftele nu se discută, se exacută, așa mi-am zis de dimineață când am găsit în carmangeria din cartier niște felii frumoase de piept de porc. Am

Luat câteva și m-am dus repede acasă și le-am pregătit simplu, rapid, dar foarte gustoase și lipicioase.

Ingredientele sunt atât de simple și la îndemâna tuturor, modul de preparare fiind foarte simplu încât nu trebuie decât să respecți modul de preparare pas cu pas, dar și cantitățile precizate.

Timpul de preparare este relativ foarte scurt și pot fi asociate cu orez, cartofi natur, couscous sau cu un piure de cartofi cremos, fin și delicios.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare, descris pas cu pas.

Piept de porc cu sos barbeque

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem piept de porc cu sos barbeque?

Ingrediente:

  • 1,8 kg piept de porc tăiat felii, eu am avut 8 bucăți
  • 250 ml vin alb sec
  • 200 g roșii pasate
  • 1 lingură de boia afumată
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 1 lingură praf de usturoi
  • 4 linguri de zahăr brun, eu am folosit tos și a fost foarte bun și așa
  • 1 lingură de muștar
  • Opțional boia picantă după gust, eu am pus un vârf de cuțit
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-un castron punem sosul de roșii cu condimentele, muștarul și omogenizăm.

Punem roșiile pasate cu condimentele

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Tăiem bucățile de piept de porc în 2, astfel o să obținem 16 buc. Le condimentăm cu sare și piper, le punem într-o tavă de cuptor alături de vin și le dăm la cuptor acoperite pentru 50-60 de minute. Verificăm dacă s-au gătit și dacă mai au lichid.

Taiem bucățile de piept de porc

Reducem temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius. Întoarcem feliile de piept de porc pe partea cealaltă și dacă sunt deja gătite le luăm capacul jos și le lăsăm fără capac până se rumenesc puțin, undeva în jur de 15 minute.

Ungem cu sosul preparat mai devreme și dăm din nou la cuptor pentru încă 5 minute, după care sunt gata de servit.

Ungem cu sosul

Eu le-am pus pe un pat de cartofi piure iar alături niște castraveți murați. Spor la treabă și poftă bună!

Piept de porc cu sos barbeque

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide