Azi facem Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie, fraged și suculent cu un sos delicios de tomate.
Deja mulți dintre noi suntem sătui de grătarele din piept de pui sau pui la cuptor, așa că un pui suculent la tigaie cu măsline și capere nu are cum să îl refuze nimeni. Ba chiar dincontră să mai ceară, asta în cazul în care ați făcut măcar 1-2 porții în plus.
Un pui fraged și aromat cu gust ușor acrișor, nu este chiar la îndemâna oricui să îl gătească, dar astăzi cu siguranță rezultatul va fi uimitor, în cazul în care vei respecta această rețetă.
Condimente simple, capere, măsline, sos de roșii se îmbină perfect cu pieptul de pui și îi va da o aromă și o savoare de zile mari. Așadar din numai câteva Ingredinete plus condimentele perfect asociate va ieși un lui suculent, gustos și de ce nu sănătos.
Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Ingredinete:
700 g piept de pui
1 linguriță de boia
1 linguriță praf de usturoi
Sare și piper după gust
100 g faină albă
100 ml ulei vegetal cu gust neutru
Ingrediente pentru sos:
200 g bacon crud uscat
200 g măsline cu sau fără sâmburi, negre sau Kalamata
70 g capere
3-4 căței de usturoi
400 g roșii cuburi în bulion
1 linguriță de boia dulce sau picantă
200-250 ml apă
Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Tăiem fiecare bucata de piept de pui longitudinal, astfel încât să obținem 2 felii aproximativ identice. Condimentăm cu sare, praf de usturoi, piper și boia.
Trecem bucățile de pui prin făină și le prăjim câte 1-2 minute pe fiecare parte, depinde de cât de groase sunt. Nu le prăjiți prea tare, că se vor usca și vor deveni gumoase și nu umpleți tigaia, ele trebuie să se prăjească nu să fiarbă. Scoatem fileurile afară din tigaie și le dăm deoparte.
Mod de preparare pentru sos:
Tăiem baconul felii mai late.
Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt.
În grăsimea rămasă prăjim baconul până se rumenește ușor.
Adăugăm usturoiul, măslinele, caperele și mai călim 30-40 de secunde.
Turnăm roșiile cuburi, boiaua, apa și mai fierbem 2 minute.
Punem înapoi bucățile de carne și continuăm să mai fierbem încă 2-3 minute sau cât este suficient să obținem un sos fluid dar in același timp legat. Asta înseamnă să nu fie gros.
Cam asta a fost, simplu, rapid și mega gustos, să aveți spor și să vă bucurați de acest preparat!
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.