Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

( 5 out of 5 )
Loading...
Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie
  • -6-7 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 15 mTimp de gatire
  • 35 mGata in
Print Recipe

Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

Azi facem Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie, fraged și suculent cu un sos delicios de tomate.

Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

Deja mulți dintre noi suntem sătui de grătarele din piept de pui sau pui la cuptor, așa că un pui suculent la tigaie cu măsline și capere nu are cum să îl refuze nimeni. Ba chiar dincontră să mai ceară, asta în cazul în care ați făcut măcar 1-2 porții în plus.

Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

Un pui fraged și aromat cu gust ușor acrișor, nu este chiar la îndemâna oricui să îl gătească, dar astăzi cu siguranță rezultatul va fi uimitor, în cazul în care vei respecta această rețetă.

Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

Condimente simple, capere, măsline, sos de roșii se îmbină perfect cu pieptul de pui și îi va da o aromă și o savoare de zile mari. Așadar din numai câteva Ingredinete plus condimentele perfect asociate va ieși un lui suculent, gustos și de ce nu sănătos.

Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista  ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

Cum facem Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

Ingredinete:

700 g piept de pui

1 linguriță de boia

1 linguriță praf de usturoi

Sare și piper după gust

100 g faină albă

100 ml ulei vegetal cu gust neutru

Ingrediente pentru sos:

200 g bacon crud uscat

200 g măsline cu sau fără sâmburi, negre sau Kalamata

70 g capere

3-4 căței de usturoi

400 g roșii cuburi în bulion

1 linguriță de boia dulce sau picantă

200-250 ml apă

Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Tăiem fiecare bucata de piept de pui longitudinal, astfel încât să obținem 2 felii aproximativ identice. Condimentăm cu sare, praf de usturoi, piper și boia.

Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

Trecem bucățile de pui prin făină și le prăjim câte 1-2 minute pe fiecare parte, depinde de cât de groase sunt. Nu le prăjiți prea tare, că se vor usca și vor deveni gumoase și nu umpleți tigaia, ele trebuie să se prăjească nu să fiarbă. Scoatem fileurile afară din tigaie și le dăm deoparte.

Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

Mod de preparare pentru sos:

Tăiem baconul felii mai late.

Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt.

În grăsimea rămasă prăjim baconul până se rumenește ușor.

Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

Adăugăm usturoiul, măslinele, caperele și mai călim 30-40 de secunde.

Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

Turnăm roșiile cuburi, boiaua, apa și mai fierbem 2 minute.

Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

Punem înapoi bucățile de carne și continuăm să mai fierbem încă 2-3 minute sau cât este suficient să obținem un sos fluid dar in același timp legat. Asta înseamnă să nu fie gros.

Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

Cam asta a fost, simplu, rapid și mega gustos, să aveți spor și să vă bucurați de acest preparat!

Piept de pui a la Puttanesca cu capere și măsline la tigaie

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

Cotlet de porc dulce acrișor cu ananas și legume

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password