După câteva teste și nu puține, această plăcintă cu urdă și stafide are o rețetă perfectă. Mie îmi place atât de mult încât pot spune cu mâna pe inimă că dacă eram singur acasă o mâncam toată 🤣🤣🤣
Este parfumată, vanilată, gust lejer și nu prea dulce. Plină de urdă și cu puțin aluat, această plăcintă este perfectă pentru cei care nu mănâncă prăjituri cu creme.
Lămâia și stafidele vin perfect să completeze gustul extraordinar iar liezon liezonul îi dă o cremozitate aparte. Trebuie musai să o încercați!
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru plăcintă:
Ingrediente pentru liezon:
Mod de preparare pentru plăcintă:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt de 30/12 cm.
Împărțim pachetul de foi în 3 părți egale.
Topim untul.
Mod de preparare pentru liezon:
Într-un castron omogenizăm smântâna cu zahărul vanilat și oul. Dăm deoparte.
Punem într-un castron urda, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, stafidele, ouăle și amestecăm cu o spatulă astfel încât să rămână destul de mulți bulgărași. Dăm deoparte.
Întindem o parte de foi, pe care le ungem între ele cu unt. Dacă avem pachet de 12-13 foi, inseamă că de fiecare dată vom unge câte 4 foi cu unt. Adăugăm 1/3 din compoziția de urdă exact cum se vede în fotografie. Rulăm și dăm deoparte.
Facem la fel și cu celelalte foi, punem rolul obținut anterior peste foile unde cu unt și urdă, rulăm și obținem un rol mai gros pe care iar îl dăm deoparte. Facem la fel și cu ultimele foi. Rulăm.
Punem jumătate din compoziția de smântână cu ou în tavă, punem rolul cu urdă și facem găuri din loc în loc cu ajutorul unui băț de frigăruie până în fundul tăvii.
Turnăm restul de compoziție de smântână peste și dăm la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute sau până se rumenește frumos. Dacă s-a rumenit prea repede, puneți o foaie de silicon sau o hârtie de copt și coaceți minim 45 de minute în total.
Gustos, rapid și foarte ușor de preparat. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.