Prăjitură cu brânză, ciocolată albă și smochine

( 0 out of 5 )
Loading...
Prăjitură cu brânză, ciocolată albă și smochine
  • -14-16 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 45 mTimp de gatire
  • 1:15 hGata in
Print Recipe

PRĂJITURĂ cu brânză ciocolată albă și smochine

Prăjitură cu brânză ciocolată albă și smochine este o delicatesă rafinată și aromată, care îmbină diferite texturi și arome într-un mod echilibrat și delicios.

Prăjitură cu brânză, ciocolată albă și smochine

Imaginează-ți o bază crocantă de biscuiți sau făină de migdale, acoperită cu un strat generos de cremă de brânză fină și delicată, amestecată cu ciocolată albă topită pentru o dulceață bogată și o textură moale.

Prăjitură cu brânză, ciocolată albă și smochine

Smochinele din dulceață, uscate sau proaspete, tăiate în bucăți mici sau dispuse decorativ deasupra, adaugă o notă ușor dulceagă și o textură ușor chewy.

Prăjitură cu brânză, ciocolată albă și smochine

Prăjitura poate fi garnisită cu fulgi de ciocolată albă răzuiți sau simplu cu fructe proaspete pentru un aspect elegant și pentru a accentua gustul bogat al ciocolatei albe. Este perfectă atât pentru ocazii speciale, cât și pentru a răsfăța simțurile într-o zi obișnuită cu ceva special.

Prăjitură cu brânză, ciocolată albă și smochine

Cum facem Prăjitură cu brânză ciocolată albă și smochine


Ingrediente pentru crustă:

  • 400 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt cu minim 80% grăsime

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1,1 kg brânză dulce grasă, minim 10% grăsime
  • 200 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 100-150 g zahăr tos
  • 100 g griș de grâu
  • 4 ouă întregi
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Coaja de la o lămâie
  • 200 g ciocolată albă
  • 400 g smochine din dulceață sau o puteți face acasă respectând rețeta de aici
  • 100 g smochine pentru decor

Mod de preparare pentru crustă:

Topim untul.

Tăiem sferturi smochinele.

Topim ciocolata albă.

Măcinam biscuiții într-un blender până obținem consistența similară nisipului.

Adăugăm untul și amestecăm bine.

Prăjitură cu brânză, ciocolată albă și smochine

Tapetăm fundul și marginile unei tăvi de 22 cm cu o înălțime de 6 cm. Dăm la rece.

Mod de preparare pentru umplutură:

Punem într-un castron toate ingredientele cu excepția smochinelor și a ciocolatei albe. Amestecăm bine dar nu mixam, compoziția trebuie să rămână cu bulgărași de brânză.

Prăjitură cu brânză, ciocolată albă și smochine

Topim ciocolata albă și o adăugăm în compoziția de brânză.

Prăjitură cu brânză, ciocolată albă și smochine

Punem un strat de brânză, câteva smochine, iar brânză și smochine și continuăm tot așa în 3-4 straturi terminând cu brânză.

Prăjitură cu brânză, ciocolată albă și smochine

Dăm la cuptor pentru 45 de minute. Apoi scoatem și lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Prăjitură cu brânză, ciocolată albă și smochine

Odată răcit decorăm cu felii de smochine proaspete. Simplu, rapid, gustos și sănătos. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Prăjitură cu brânză, ciocolată albă și smochine

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password