Prăjitură cu căpșuni și fistic cu blat din pișcoturi

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitură cu căpșuni și fistic
  • -12-14 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Prăjitură cu căpșuni și fistic cu blat din pișcoturi

Prăjitură cu căpșuni și fistic, cu blat din pișcoturi este un desert rafinat și delicat, care îmbină prospețimea fructelor cu aroma intensă a fisticului și textura ușoară a pișcoturilor. Fiecare strat contribuie la un echilibru perfect între dulce, crocant și cremos, transformând această prăjitură într-o adevărată încântare.

Prăjitură cu căpșuni și fistic

Baza este realizată din pișcoturi fine, însiropate ușor cu sucul de la căpșuni sau un sirop aromat, oferind un gust subtil și o textură moale, dar fermă în același timp. Peste ele se așază un strat de cremă fină, preparată din mascarpone îmbogățită cu pastă de fistic pentru o notă distinctă și parfumată.

Prăjitură cu căpșuni și fistic

Căpșunile proaspete, tăiate felii, sunt așezate din abundență între straturi, aducând un gust acrișor și răcoritor, care echilibrează dulceața cremei. Prăjitura este finisată cu fistic mărunțit și căpșuni proaspete deasupra, oferindu-i un aspect elegant și apetisant.

Prăjitură cu căpșuni și fistic

Se servește rece, pentru ca aromele să se întrepătrundă perfect, iar fiecare linguriță să ofere o combinație divină de savoare și texturi. Ideală pentru zilele calde sau ocazii speciale, această prăjitură este un desert ușor, dar sofisticat, care impresionează prin prospețime și finețe.

Prăjitură cu căpșuni și fistic

Cum facem Prăjitură cu căpșuni și fistic cu blat din pișcoturi

Ingrediente:

  • 350 g pișcoturi Savoiardi Sardi
  • 30 g fistic tocat grosier

Ingrediente pentru cremă de fistic:

  • 4 ouă întregi
  • 200 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 70 pastă de fistic pură cu 100% fistic
  • 250 g mascarpone
  • Opțional colorant verde

Ingrediente pentru stratul de căpșuni:

  • 500 g căpșuni proaspete
  • 70 g zahăr tos
  • Sucul de o o lămâie

Mod de preparare pentru stratul de căpșuni:

Spălăm căpșunile, le curățăm de codițe și le tăiem jumătăți să sferturi în funcție de cât de mari sunt.

Le punem la foc mic împreună cu zahărul și sucul de lămâie să fiarbă până obținem o conștientă lejeră dar legată. Un fel de dulceață mai moale. Eu am fiert aproximativ 15 minute la foc mediu spre minim.

Prăjitură cu căpșuni și fistic

Mod de preparare va pentru cremă de fistic cu mascarpone:

Într-un bol punem zahărul, ouăle și praful de sare. Batem pe bani marie până obținem temperatura de 75-76 de grade.

Prăjitură cu căpșuni și fistic

Dăm jos de pe abur și încorporăm pasta de fistic și omogenizăm.

Prăjitură cu căpșuni și fistic

Când este complet rece adăugăm mascarponele și mixam ușor atât cat să fie omogenă. Ambele trebuie să fie foarte reci.

Prăjitură cu căpșuni și fistic

Asamblare:

Pentru montat avem nevoie de un vas potrivit dimensiunii pișcoturile, altfel va veți chinui puțin ca și mine, dar până la urmă rezultatul e cel mai important.

Punem un strat de pișcoturi, căpșuni,

Prăjitură cu căpșuni și fistic

lăsăm să tragă puțin apoi o treime din cantitatea de cremă, repetăm până terminăm toate compozițiile și pișcoturile.

Prăjitură cu căpșuni și fistic

Dăm la rece peste noapte după ar a doua zi ne putem bucura de un dulce spectaculos de bun!

Prăjitură cu căpșuni și fistic

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password