Această Prăjitură cu vișine și cremă de mascarpone cu ciocolată albă, o voi pomeni mut și bine de acum încolo.
Mi-a fost dat să mănânc multe prăjituri pe lumea asta de când mă știu, doar sunt mare amator de dulciuri. Unele mi-au plăcut, altele mai puțin, unele le-aș mânca ocazional, dar pe asta aș servi-o de la micul dejun până la cină.
Combinația clasică, dar excelentă între blat umed cu cacao, cremă de ciocolată albă cu mascarpone și vișine, este de-a dreptul fantastică și efectiv se topește în gură. Ușor dulce acrișor cu gustul intens de cacao din blat nu fac decât să completeze tabloul unui desert perfect.
Modul de preparare este foarte simplu, ingredientele deasemeni simple și la îndemâna oricui, însă rezultatul a fost foarte apreciat de toți cei care l-au gustat.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram
Sau pe pagina de Facebook
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, iar rezultatul va fi pe placul tuturor.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Pentru blat:
Pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:
Mod de preparare Prăjitură cu vișine și cremă de mascarpone cu ciocolată albă:
Pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Într-un bol amestecăm toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul.
Punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, iaurtul și sarea într-un bol încăpător, le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.
Încorporăm și uleiul.
Adăugăm în compoziția umedă ingredientele uscate și omogenizăm cu ajutorul unei spatule.
Punem un ibric cu apă să fiarbă, măsurăm 60 de ml și turnăm peste compoziție amestecând rapid, dar nu prea mult, atât cât să obținem o compoziție omogenă.
Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coacem 20-22 de minute sau până trece testul scobitorii. După coacere, scoatem afară și o lăsăm să se răcească în tava în care s-a copt.
Pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:
Înfierbântăm smântâna pentru frișcă și punem ciocolata albă în ea să se topească, lăsăm ajungă la temperatura camerei după care la frigider 2 ore.
Într-un bol vom pune mascarponele, adăugăm crema de ciocolată albă și mixăm până obținem o cremă lejeră și ușor aerată.
Asamblare:
Tăiem blatul pe lat în 3 părți egale.
Ungem primul blat cu o treime din cantitatea de cremă, punem jumătate din cantitatea de vișine, pe care le apăsăm ușor în cremă și nivelăm din nou, repetăm operația cu cel de-al doilea blat, îl punem și pe ultimul iar cu crema rămasă îmbrăcăm tortul.
Decorăm cu vișine proaspete, scalii de ciocolată și dăm la rece pentru minim 4 ore sau până a doua zi.
Simplu, rapid și foarte gustos. Așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Dimensiune tava 33/45 cm
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Anca
Buna!
Ce cacao de calitate recomanzi? De la schimdt ar fi ok?
Blatul se mai poate insiropa sau e suficient de umed?
chefnicu
Eu folosesc cacao deZaan, blatul nu are nevoie de insiropare 🙂