Prăjitura Doamna Walewska – Pani Walewska

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Doamna Walewska - Pani Walewska
  • -24 pServings+
  • 60 mPrep Time
  • 30 mCook Time
  • 1:30 hReady In
Print Recipe

Prăjitura Doamna Walewska – Pani Walewska

Azi facem prăjitură care pe mine m-a cucerit la prima vizionare, Prăjitura Doamna Walewska – Pani Walewska.

Prăjitura Doamna Walewska - Pani Walewska

E multă vreme de când îmi tot fac curaj să ma apuc de această rețetă și sincer nu știu de ce am amânat-o până acum… probabil din cauza faptului că nu prea îmi place să întind la foi sau probabil din cauza bezelei. În fine, azi am făcut-o și am rămas plăcut surprins cât de ușor și de rapid se face, dar cât este de bună!!!

Ingredientele aș putea spune că sunt la îndemâna tuturor, modul de preparare fiind foarte simplu și explicat pas cu pas, așa că nu are cum să nu vă iasă. Eu i-am pus fulgi de migdale deasupra, însă la fel de bine merge cu cu nuci.

Este destul de înalt, așadar potrivit chiar și pentru unul tort aniversar. Iar de aici nu îmi rămâne decât să vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar ai a modului de preparare explicat pas cu pas.

Prăjitura Doamna Walewska - Pani Walewska

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Prăjitura Doamna Walewska – Pani Walewska?

Ingrediente pentru foi:

  • 500 g făină de grâu
  • 10 g praf de copt
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 80 g zahăr pudră
  • 250 g de unt, rece
  • 6 gălbenușuri
  • 2-3 linguri de smântână cu 20-25% grăsime

Ingrediente pentru bezea:

  • 6 albușuri
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 300 g zahăr fin
  • 10 g amidon de cartofi
  • 400 g dulceață de afine/coacăze/cireșe iar cel mai important e să fie tare, adică să nu curgă.
  • 100 g fulgi de migdale

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 l lapte cu 3,5% grăsime
  • 3 gălbenușuri
  • 100-120 g zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 70 g făină
  • 20 g amidon
  • 200 g unt

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.

Pentru început vom pune într-un castron făina, praful se copt, sarea, zahărul și untul tăiat cubulețe. Frământăm ușor până obținem un amestec nisipos.

Prăjitura Doamna Walewska - Pani Walewska

Separat vom amesteca gălbenușurile cu 2 linguri de smântână.

Prăjitura Doamna Walewska - Pani Walewska

Turnăm compoziția de gălbenușuri peste cea de făină și frământăm ușor cu vârful degetelor, atât cât să se adune compoziția una de cealaltă. Dacă este prea tare, putem adăuga și restul de smântână. Nu frământați mai mult decât este nevoie că se va întări aluatul.

Prăjitura Doamna Walewska - Pani Walewska

Împărțim aluatul în 2 părți egale, îl învelim în folii și îl dăm la rece pentru minim 2 ore.

Prăjitura Doamna Walewska - Pani Walewska

După trecerea timpului întindem ambele bucăți de aluat între 2 foi de hârtie cu dimensiunea de 33/25 cm și le dăm din nou la rece.

Întindem aluatul între 2 foi de hârtie

Mod de preparare pentru bezea: 

Într-un castron bine spalat și degresat, batem albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă lejera asemeni unei zăpezi moi.

Adăugăm treptat zahărul și mixăm în continuare oană obținem o bezea fermă, lucioasă și zahărul este complet topit.

Prăjitura Doamna Walewska - Pani Walewska

Încorporăm amidonul cu ajutorul unei spatule de Silicon.

Încorporăm amidonul

Ungem ambele foi cu dulceața aleasă. Distribuim uniform bezeaua peste.

Ungem foile cu dulceața

Presărăm fulgii de migdale.

Intindem albușurile și presaram fulgii de migdale

Dăm la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Când s-au rumenit frumos, scoatem foile pe un grătar să se răcească complet.

Când s-au răcit complet decupăm marginile.

Taiem marginile

Mod de preparare pentru cremă:

Punem 3/4 din cantitatea totală de lapte cu zahărul și extractul de vanilie la înfierbântat.

Turnăm diferența de lapte peste gălbenușurile amestecate cu făina și amidonul și omogenizăm.

Prăjitura Doamna Walewska - Pani Walewska

La primele semne de clocot, reducem temperatura și adăugăm în fir subțire compoziția de gălbenușuri amestecând încontinuu până se îngroașă. De aici mai fierbem 3 minute. O lăsăm acoperită să se răcească și să ajungă la temperatura camerei.

Turnăm compoziția de gălbenușuri peste lapte

Cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm untul pană se deschide la culoare ai adăugăm treptat crema în unt, mixând în continuare pană obținem o cremă fină și lucioasă.

Încorporăm câte o lingura in unt

Punem prima foaie, turnăm crema și o nivelăm, venim cu a doua foaie, presăm ușor și dăm la rece pentru 5-6 ore sau peste noapte

Turnăm crema

Tăiem cu un cuțit cu dinți de preferat și este cât de servit. Așadar vă doresc poftă bună și spor la treabă!

Prăjitura Doamna Walewska - Pani Walewska

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide