Azi facem facem Prăjitura Mura, un deliciu cu multă cremă de brânză dulce și jeleu de mure.
E foarte ușor să faci o prăjitură cu blat de cacao și cremă fină de brânză dulce, însă e greu să găsești echilibrul între ingrediente și gusturi pentru a atinge perfecțiunea. Această prăjitiră a atins acest nivel, și nu o spui doar eu, ci toți prietenii care au “devorat” o tavă întreagă și dacă ar mai fi fost încă una, nu ne era îndeajuns. Blatul umed se cacao, crema de brânză fresh și pufoasă, alături de jeleul catifelat de mure sunt în acest caz, combinația ideală a unui desert perfect!
Nu vreau să vă mai rețin prea mult și vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Ingrediente pentru jeleul de mure:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade.
Amestecăm făina cu cacaua și le cernem împreună intr-un alt bol.
Separăm ouăle, gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le batem până se spumează.
Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul treptat.
Turnăm compoziția de gălbenușuri peste albușul bătut spumă și mai batem ușor, până se încorporează.
Adăugăm și compoziția de făină cu cacao, iar cu o paletă de Silicon amestecăm încet cu mișcări de sus în jos până se încorporează.
Turnăm într-o tavă sau formă tapetată pe fund cu hârtie de copt cu dimensiunea de 25/25 cm. Coacem 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca.
Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt. După aceea scoatem afară blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem toate ingredientele într-un castron și le batem până se spumează și obținem o consistență cremoasă a brânzei.
Turnăm crema peste blatul rece și dăm la frigider pentru o oră.
Pentru jeleul de mure:
Dizolvăm budinca și amidonul în 50 ml de apă.
Punem murele cu zahărul, apa și zeama de lămâie într-o crăticioară și aducem în punctul de fierbere.
Scoatem jumătate din cantitatea de mure afară iar ceea ce rămâne o mixăm până obținem o compoziție omogenă.
Punem din nou la fiert, adăugăm compoziția de amidon și fierbem până se îngroașă, ar trebui să obținem o compoziție similară unei budinci calde.
Încorporăm murele și turnăm și o dăm jos de pe foc și o lăsăm să se tempereze după care o turnăm peste crema de brânză. Jeleul trebuie mai degrabă să semene cu un sos mai gros, decât cu o gelatină perfecta.
Îl dăm la rece musai pentru 4-6 ore. Simplu, gustos și ușor de făcut! Spor la treabă și poftă bună!