Prăjitură ochi de păun – Prăjitură ochelari

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 0 mPrep Time
  • 0 mCook Time
  • 0 mReady In
Print Recipe

Prăjitură ochi de păun – Prăjitură ochelari – Prajitura ochi de pisică

Fie că îi spuneți Prăjitură ochi de păun – Prăjitură ochelari este aceeași bunătate cu o combinație perfectă între nuci și vișine totul într-un aluat fraged care efectiv se topește în gură.

Foarte simplu și ușor de pregătit, cu ingrediente puține dar cu un rezultat spectaculos de bun. Noi o făceam destul de des înainte și nu era sărbătoare fără această minunăție mică aromată, fragedă și gustoasă.

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Prăjitură ochi de păun – Prăjitură ochelari – Prăjitura Ochi de pisică

Ingrediente pentru foi

  • 500 g faină albă tip 000
  • 160 g untură albă de porc
  • 7 g drojdie uscată sau 25 proaspătă
  • 3 gălbenușuri
  • 100 g zahăr tos
  • Coaja răzuită de la o lămâie
  • 150 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • Un praf de sare
  • 300 g dulceață de caise/măceșe/piersici/prune
  • 600 g vișine proaspete/congelate

Ingrediente pentru umplutură și finisat

  • 4 albușuri
  • Un praf de sare
  • 160 g zahăr tos
  • 220 g nucă măcinată
  • Un gălbenuș de ou
  • O lingură de lapte

Mod de preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius

Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.

Punem vișinele la scurs intr-o sită. Ele trebuie musai să fie bine scurse.

Dizolvăm zahărul și drojdia în laptele călduț și o lăsăm 5-6 minute să se activeze.

Cernem făina într-un castron încăpător, adaugăm și restul ingredientelor cu excepția vișinelor. Frământăm un aluat omogen, elastic și compact. Nu ar trebui să vă ia mai mult de 2-3 minute.

Împărțim aluatul în 3 părți egale și pe un plan de lucru presărat cu făină întindem dreptunghiuri cu dimensiunea de 30/40 cm. Întindem câte 100 de g de dulceață pe toată suprafața aluatului și distribuim câte o treime din totalul vișinelor rămase pe cele două lungimi ale aluatului, așa cum se vede în fotografie.

Rulăm fiecare aluat și le punem în tava tapetată cu hârtia de copt.

Batem albușurile cu praful de sare și adăugăm treptat zahărul. Mixăm în continuare până se topește complet zahărul.

Adăugăm nuca măcinată și amestecăm ușor cu o spatulă de Silicon cu mișcări largi de sus în jos.

Cu ajutorul unui sac cu șpriț umplem șanțurile rămase cu bezeaua.

Amestecăm gălbenușul cu laptele.

Ungem marginile aluatului cu o pensulă și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute sau până se rumenesc frumos. Lăsăm se răcească în tavă, apoi tăiem și servim.

Putem pune zahăr pudră deasupra sau servi ca atare, spor la treabă si poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide