Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac
  • -30 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac


Cu siguranță Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac va aduce multe zâmbete și reacții de woow pe fețele tuturor care îl vor degusta, vă spun asta pentru că exact așa s-a întâmplat atunci când ai mei l-au devorat. 

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Blat cu cacao bine însiropat, blat cu mac, cremă de ciocolată cu dulceață de lapte, un deliciu căruia nu îi poți face față tentației, este atât de bun încât este perfect balansat cu gust dulce amărui care te îmbie la încă o felie și încă una. Inspirația a venit de aici, dar cu putine modificări. 

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Modul de preparare este foarte ușor, trebuie doar să respecți întocmai detaliile rețetei iar rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor tale.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Pentru dulceața de lapte e suficient să fierbeti conservele de lapte condensat pentru minim 3 ore la foc mediu, acoperite pe tot timpul de apă.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Iar rezultatul este acesta.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Cum facem prăjitura Olimp cu ciocolată și mac?

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua separat – gălbenușuri si albușuri
  • 180 g zahăr tos
  • 80 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 200 g făină albă tip 000
  • 30 g de cacao de foarte bună calitate
  • 10 g praf de copt
  • 100 ml cafea proaspăt preparată (rece)

Ingrediente pentru blatul cu mac – ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei:

  • 130 g unt cu minim 80% grăsime la temperatura camerei
  • 90 g zahăr tos
  • 200 g semințe de mac măcinate
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 4 ouă întregi mari
  • 100 g de nucă măcinată

Ingrediente pentru însiropat:

  • 230 ml apă
  • 50 ml rom de buna calitate
  • 3 linguri de suc de lămâie
  • 2 linguri de zahăr

Ingrediente pentru crema de ciocolată cu dulceață de lapte – ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei:

  • 200 g ciocolata 70% cacao
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 250 g unt cu 80% grăsime la temperatura camerei
  • 300 g dulceață de lapte

Ingrediente pentru ganache de ciocolată cu dulceață de lapte de deasupra:

  • 100 g ciocolată cu 70% cacao
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 250 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 200 g dulceață de lapte

Suplimentar pentru decor:

  • Așchii de ciocolată, diferite bomboane sau orice vă place

Mod de preparare pentru blatul de cacao:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă dreptunghiulată de cuptor de 25/35 cm cu hârtie de copt.

Separăm ouăle.

Mixăm gălbenușurile cu uleiul până se omogenizează.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă. 

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Încorporăm amestecul de gălbenușuri și amestecăm ușor cu o spatulă până se omogenizează.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Cernem făina amestecată cu cacaua și praful de copt în compoziția de albușuri în 2-3 tranșe și amestecăm ușor cu spatula până compoziția devine uniformă.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

După prima tranșă adăugăm și cafeaua care trebuie să fie la temperatura camerei.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Turnăm în tavă și nivelăm. Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 26-28 de minute sau până trece testul scobitorii.

Scoatem afară din cuptor și lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt, după care îndepărtăm hârtia și lăsăm să se răcească complet pe un grătar. 

Mod de preparare pentru blatul cu mac:

Măcinăm macul.

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă dreptunghiulată de cuptor de 25/35 cm cu hârtie de copt.

Mixăm untul cu zahărul, sarea și extractul de vanilie până se spumează și se deschide la culoare iar zahărul este aproape topit.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Încorporăm macul măcinat și omogenizăm.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Adăugăm pe rând ouăle mixând atât cât să fie incorporate.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Adăugăm și nuca măcinată și amestecăm cu ajutorul unei sputule cât să fie compoziția omogenă. Din păcate la acest pas nu mi-a ieșit poza. Dar va trebuie musai să respectați ceea ce e scris.

Dăm la cuptor pentru 25-26 de minute, după care scoatem pe un grătar să se răcească.

Mod de preparare pentru crema de ciocolată cu dulceață de lapte:

Punem smântâna la înfierbântat până ajunge în punctul de fierbere, după care o turnăm peste ciocolată, lăsăm 3 minute după care omogenizăm cu ajutorul unui tel și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Mixăm untul până se deschide la culoare, după care adăugăm în 3-4 tranșe dulceața de lapte, mixând la viteză mică și doar cât să fie incorporată.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

La final adăugăm crema de ciocolată în 3 tranșe și mixăm deasemeni la viteză mică. Va ieși o cremă super aerată și delicioasă. O lăsăm la temperatura camerei până vom avea nevoie de ea.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Mod de preparare pentru sirop:

Punem toate ingredientele într-un vas i amestecăm până se topește zahărul.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Asamblare Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Decupăm partea de sus a blatului de cacao, astfel încât să eliminăm doar spuma de la suprafață după care îl tăiem în două părți egale.

Insiropăm cu 1/4 din cantitatea de sirop.

Turnăm jumătate din cremă și nivelăm.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Punem blatul cu mac, însiropăm cu jumătate de din cantitatea totală de sirop iar apoi cealaltă jumate de cremă și nivelăm.

Punem al doilea blat de cacao, insiropăm cu ultima parte de sirop și înfoliem cu o folie de prospețime după care dăm la rece pentru 2 ore.

Mod de preparare pentru crema de ciocolată cu dulceață de lapte:

Punem smântâna la înfierbântat până ajunge în punctul de fierbere, după care o turnăm peste ciocolată, lăsăm 3 minute după care omogenizăm cu ajutorul unui tel.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Încorporăm și dulceața de lapte imediat după ce ciocolata e topită și încă călduță, omogenizăm și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei, acoperită cu o folie de prospețime.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Când ajunge la temperatura camerei o mixăm pentru 25-30 de secunde atât cât să formeze ușoare valuri. Nu o mixati mai mult că se va întări și nu va mai fi cremoasă.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Turnăm peste blatul de cacao însiropat și nivelăm după care dăm la rece pentru două ore. După acest timp poate fi tăiată și servită. Spor la treabă!

Eu am decorat-o cu biluțe de ciocolată, dar dumneavoastră puteți să o decorați după bunul plac.

Prăjitura Olimp cu ciocolată și mac

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password