Prăjitură ungurească cu mac

( 0 out of 5 )
Loading...
  • -65 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Prăjitură ungurească cu mac

Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac potrivită pentru desertul de duminică, platouri asortate sau chiar pentru o gustare la servici ori la școală.

Am pregătit-o pentru duminică, însă sâmbătă spre seară era cât pe aici să o devorăm complet 🤣🤣🤣Pentru noi a fost ca un drog… ne-am apucat să degustăm și am tot degustat până am terminat aproape toată tava și credeți-mă că iese destul de multă.

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas.

Cum facem Prăjitură ungurească cu mac

Ingrediente pentru foi

650 g făină albă tip 000

40 g zahăr tos

Un vârf de cuțit de sare

130 de untură de porc

130 unt cu minim 80% grăsime la temperatura camerei

7 g drojdie uscata sau 20 g de proaspătă

250 ml lapte călduț

3 gălbenușuri de ou

Coaja rasa de 1 lămâie (netratata)

1 linguriță extract de vanilie

Ingrediente pentru umplutură

500 semințe de mac măcinate

100 biscuiti măcinați

Coaja rasa de 1 lămâie (netratată)

1 lingură de miere

1 lingură extract de vanilie

150 ml lapte cu 3,5% grăsime

250 g zahăr ros

300 g mere date pe răzătoarea cu ochiuri mari

5 linguri suc de lămâie

1 ou deasupra

Mod de preparare pentru foi

Punem laptele călduț cu zahărul și drojdia într-un vas, amestecăm și lăsăm să se activeze drojdia pentru 10 minute.

Într-un castron încăpător punem făina, gălbenușurile, extractul de vanilie, untul, untura, sarea, drojdia activată și frământăm până obținem un aluat moale și nelipicios. Dacă mai necesită făină, mai putem adăuga 1-2 linguri de făină, atât cât să fie ușor manevrabil și nelipicios.

Punem aluatul într-un castron, acoperim cu o folie și lăsăm la dospit pentru o 35-40 de minute sau depinde de cât de cald este în bucătărie.

Mod de preparare pentru compoziția de mac

Măcinăm macul și-l dăm deoparte.

Măcinăm și biscuiții și-i dăm deoparte și pe aceștia.

Punem laptele cu zahărul, extractul de vanilie la foc mic, atât cât să se dizolve zahărul.

Punem macul, biscuiții, merele date pe răzătoare, coaja si sucul de lămâie într-un castron și adăugăm compoziția de lapte fierbinte peste. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă și ușor tartinabilă.

Asamblare

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade.

Tapetăm fundul unei tavi de 25/35 cm cu hârtie de copt.

Împărțim aluatul în 4 părți egale. Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem foi de 25/35 cm. Punem o foaie distribuim uniform o treime din cantitatea totală din compoziția de mac ușor călduță și o întindem astfel încât să avem mac pe toată suprafața foii. Facem la fel si pentru celelalte straturi, ultimul fiind a patra foaie. Lăsăm la dospit cam 30 de minute.

Ungem cu oul bătut, apoi cu ajutorul unui băț de frigăruie înțepăm până jos prăjitura din loc în loc.

Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Scoatem tava din cuptor si o lăsăm să se răcească complet după care putem tăia si servi.

Spor la treabă si să vă fie de folos!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password