O friptură mai bună ca această pulpă de curcan la tavă cu lămâie, usturoi și pătrunjel, nu mi-a fost dat să mănânc în ultima vreme.
Deși pulpa de curcan este atât de gustoasă, nu prea este atât de apreciată din cauza faptului că are o structură compusă din mai mulți mușchi și se feliază mai greu, dar și pentru faptul că durează ceva mai mult.
Ei uite că azi vă prezint o rețetă super simplă cu sos gremolata, din lămâie, usturoi și pătrunjel.
Acest sos poate fi utilizat în aproape orice fel de mâncare de la salate, la Garnituri, sosuri calde, fripturi, peste și multe altele. Fiind atât de versatil musai trebuie să îl testați acasă și cu siguranță va fi dragoste la prima degustare.
Așadar nu vă mai rețin prea mult și vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm 2 căței de usturoi.
Punem pulpa de pui într-o tavă alături de 2 lămâi tăiate felii mai groase și usturoiul rămas cu tot cu coajă . Condimentăm doar cu sare și adăugăm 250-300 ml de apă și dăm la cuptor pentru aproximativ 2 ore, din când în când mai luăm din sucul din tavă și ungem partea superioară. Verificăm carnea dacă este bine pătrunsă și o lăsăm să se răcească.
Mod de preparare pentru sosul de lămâie cu usturoi și pătrunjel:
Decojim lămâia rămasă, stoarcem o jumate, și spălăm frunzele de pătrunjel.
Punem coaja de lămâie, cei 2 căței de usturoi, 2 linguri din sucul de lămâie, pătrunjelul, sare, piper, uleiul de măsline în bolul unui robot de bucătărie.
Mixăm prin pulsare, nu vrem să obținem o pastă ci o compoziție ușor grosieră, ca și când le-am fi tocat mărunt din cuțit.
Scoatem bucățile de carne din tavă și le tăiem felii grosuțe.
Strecurăm jiul rămas și îl amestecăm cu sosul de lămâie cu usturoi și pătrunjel.
Turnăm sosul deasupra și dăm din nou la cuptor pentru încă 10-12 minute, atât cât să se încălzească.
Asta a fost, simplu, rapid, dar aromat și gustos. Acum vă las mă pun și eu la masă și ne vedem la următoarea rețetă. Spor la treabă și să vă fie de folos!