Pulpe de pui cu lămâie și usturoi

( 4.2 out of 5 )
Loading...
Pulpe de pui cu lămâie și usturoi
  • -8 pServings+
  • 10 mPrep Time
  • 1:30 hCook Time
  • 1:40 hReady In
Print Recipe

Pulpe de pui cu lămâie și usturoi

Azi pentru prânz facem ceva bun, bun, pulpe de pui cu lămâie și usturoi, un deliciu din care nu te mai poți opri din mâncat.

Pulpe de pui cu lămâie și usturoi

Sunt atât de bune și de fragede, aromate și lipicioase încât îți vine să te lingi pe degete până la coate. Și când stau și mă gândesc cât de ușor se fac și ce puține ingrediente se folosesc pentru prepararea lor, cred că o să le fac atât de des de o să îmi crească aripi 🤣🤣🤣 Lăsând gluma la o parte pregătite în acest fel sunt aromate și parfumate datorită combinației de usturoi cu lămâie, te duc cu gândul pe malul Mediteranei când afară este cald iar tu ești bine mersi în vacanță.

Ingredientele sunt la îndemâna tuturor, accesibile și puține iar pentru pregătirea lor nu trebuie decât să respecți rețeta pas cu pas și rezultatul va fi de-a dreptul fascinant.

Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului foarte simplu și ușor de pregătit.

Pulpe de pui cu lămâie și usturoi

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

necunoscut_1.jpg

Cum facem pulpe de pui cu lămâie și usturoi?

Ingrediente:

  • 1,5 kg pulpe de pui întregi (7-8 buc)
  • Coaja și zeama de la o lămâie măricică
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 150 ml vin alb sec
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Curățăm pulpele de eventualele pene, majoritatea mai au pe lângă partea inferioară lângă os. Le ștergem cu un șervet de Bucătărie.

Tocăm pătrunjelul mărunt.

Tocăm fin usturoiul.

Într-un castron punem pulpele împreună cu usturoiul tocat, jumătate din cantitatea de pătrunjel, jumătate din coaja de lămâie dată pe răzătoarea cu ochiuri mici, sare și piper. Le amestecăm și le lăsăm vreo 2-3 ore să se îmbine aromele.

Ingr-un castron punem pulpele cu restul ingredientelor

Așezăm pulpele într-o tavă de cuptor, turnăm vinul și le dăm la cuptor pentru o oră și 30 de minute, verificând ca nu cumva să se prea ardă deasupra. Dacă totuși se caramelizează prea tare, acoperim cu un capac sau o folie de aluminiu.

Asezăm pulpele in tava

Scoatem tava din cuptor, presărăm restul de coajă de lămâie, pătrunjelul rămas și le scoatem pe un platou sau direct în farfurie.

Pulpe de pui cu lămâie și usturoi

Cam atât pentru astăzi, vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide