Pulpe de pui mediteraneene cu iaurt, lamaie oregano, chilli si broccoli crocant

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -4Servings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Retetele mediteraneene sunt recunoscute pentru simplitatea si rapiditatea cu care se fac, dar bineinteles si pentru gustul autentic de lamaie, oregano, ulei de masline.
Usor crocante in exterior si moi in interior, lipicioase si de o savoare remarcabila alaturi de usturoi si lamaie. Aceasta reteta este una din preferatele mele in ceea ce priveste pulpele, ele fiind cu piele , se vor carameliza iar lamaia si iaurtul nu va face decat sa contrabalanseze gustul divin, usor racoritor si sa nu mai spun de aspectul exterior de o culoare rumenie!

Ingrediente

  • Pentru Pulpele de pui
  • Pentru Broccoli crocant
  • Punem iaurtul cu coaja si zeama de lamaie, usturoiul tocat marunt, ulei de masline, oregano, patrunjel, piperul si sarea, le omogenizam foarte bine.

  • Curatam pulpele de pui de eventualele pene, le spalam si le stergem cu un servet de bucatarie, astfel incat sa ramana cat mai uscate

  • Adaugam jumatate din sos si mai punem un pic de sare, pentru ca sosul nu are sare decat ii trebuie.

  • Turnam pulpele cu tot cu sos intr-o punga de congelator si o strangem astfel incat sa scoatem tot aerul din ea, iar pulpele sa fie acoperite de sos.

  • Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor, aproximativ o ora la 170 de grade, verificad din cand in cand sa nu se rumeneasca prea tare. In cazul in care deja au capatat o culoare aurie, le acoperim si le lasam in cuptor pana la terminarea timpului.

  • Broccoli il spalam, il taiem buchetele si le scurgem de apa foarte bine, adaugam sare, piper si o lingura de ulei de masline, le amestecam foarte bine.

  • Le intindem pe o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor la 150 de grade pentru aproximativ 20 de minute, pana capata o culoare usor aramie si devin crocante. Partea cea mai crocanta va fi floarea, tulpina ramanans usor gatita.

  • Scoatem pulpele din cuptor si le lasam sa se temepereze, apoi ne apucam de montat.

  • Punem pe farfurie cate o pulpa, un sfert din cantitatea de broccoli si sosul sau ososiera cu sos de iaurt.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password