Rețetă de pizza, blat crocant și umplutură generoasă

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • -2 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Rețetă de pizza, blat crocant și umplutură generoasă

Zilele trecute am vrut să îmi comand câteva pizza pentru prieteni, iar răspunsul a venit promt de la celalalt capăt al firului: “comanda va putea fi livrată în minim 2 ore”. Mi-am zis că e momentul să mă apuc de treabă și în mai puțin de o oră și jumătate preafrumoasele mele pizza, au ajuns pe masa invitaților, ca să nu mai spun, că a fost mult mai apreciată decât cea pe care o comandam de obicei.
Este ușor și rapid de făcut, încât până pui masa, până îți pregătești celelalte treburi pentru întâmpinarea musafirilor sau a celor dragi care urmează să îți intre în casă, pizza este gata.
Nu este nevoie decât de puțină dorință și câteva ingrediente, pentru a face o pizza corectă și net superioară față de cea din delivery. Așadar urmează lista ingredientelor și modul de preparare si cu siguranță, va fi mult mai apreciată de către meseni!

Ingrediente aluat pentru pizza:

  • 350 g făină
  • 200-220 ml apă călduță în funcție de calitatea făinii
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare

Ingrediente pentru topping:

  • 6 felii de cotlet de porc afumat
  • 10 felii subțiri de șuncă presată
  • 500 g mozzarella baton dată le răzătoarea cu ochiuri mari
  • Un pumn de măsline
  • 100 g porumb boabe din conservă bine scurs
  • 1-2 ciuperci feliate subțire

Ingrediente pentru sosul de roșii:

  • 0 cutie de roșii in bulion
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare aluat de pizza:

Punem drojdia cu sare și zahăr într-un castronel și o omogenizăm până obținem o pastă.

Punem făina intr-un castron, facem o gaură în mijloc, turnăm drojdia, apa și uleiul de măsline.

Frământăm până obținem un aluat neted și elastic, care se desprinde de pe pereții vasului, semn că aluatul e bine frământat.

Ungem castronul cu o linguriță de ulei de măsline și punem aluatul, îl acoperim și îl lăsăm la dospit până își dublează volumul.

După dospire, pe un plan de lucru presărat cu făină împărțim aluatul în două bucăți egale, cărora le vom da formă de bile. Le lăsăm din nou la dospit acoperite de un prosop.

În timp ce aluatul stă la a doua dospire punem roșiile în bulion într-un castron cu sarea, piperul, oregano, ulei de măsline și le mixăm cu ajutorul unui blender.

Luăm fiecare bilă de aluat în parte și o întindem ușor cu mâna până ajunge la diametrul de 26-28 de centimetrii. Se poate întinde și cu sucitorul fără nici un fel de problemă.

O punem în centrul tăvii de copt, care poate fi tapetată cu hârtie de copt sau după caz, dacă aveți tavă de pizza. Eu am folosit 2 tăvi cu diametrul de 30 de centimetrii. Luăm marginile și le tragem spre exteriorul tăvii, dând o formă rotundă aluatului.

Punem câte 3 linguri de sos de roșii, îl întindem cu dosul lingurii pe toată suprafața aluatului.

Punem toppingurile preferate, primul întotdeauna fiind mozzarella, și ce vă place mai mult, în cazul meu șuncă presată, cotlet de porc afumat, porumb boabe, măsline și ciuperci.

Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 240 de grade, pentru 8-10 minute sau până se rumenesc ușor deasupra.

Simplu, rapid și gustos, unde mai punem că este făcută în casă. Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password