Cel mai bun și mai delicios Rol Bounty făcut din ingrediente simple și la îndemâna tuturor, cu un mod de preparare potrivit chiar și pentru cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei.
Provocarea a început după ce am pregătit rolul Snickers din care caramelul se prelingea ușor, iar arahidele nu au făcut decât să completeze acest tablou minunat al batonului meu preferat și care a avut un real succes. Ajuns acasă m-am pus să testez și să testez și parcă nimic nu îmi plăcea, însă rolul acesta este spectaculos de bun. Combinația de ciocolată cu cocos a fost soluția ideală pentru acest desert minunat. Și da, acum a ieșit ceea ce trebuie.
Da, mă pot lăuda cu un rol perfect echilibrat, care a fost apreciat de absolut toti cei care l-au gustat. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Pentru umplutura de cocos:
Pentru glazura de ciocolată:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor de 30/40 cu hârtie de copt.
Amestecăm făina cu cacaua, praful de copt și le cernem. Punem ouăle cu sarea, zahărul și le batem până obținem o spuma densă și tare.
Adăugăm uleiul și amestecăm ușor până se încorporează.
Amestecul de faină îl adăugăm în 2 tranșe amestecând cu o spatulă cu mișcări largi de sus în jos.
Turnăm în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 15-18 minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem tava din cuptor și o punem aluatul cu tot cu hârtia de copt pe un prosop de Bucătărie, apoi rulăm cu grijă să nu îl rupem. Lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru stratul de cocos:
Punem laptele condensat și uleiul de cocos la încălzit separat. Turnăm uleiul de cocos peste laptele condensat și omogenizăm.
Adăugăm fulgii de cocos, praful de sare, mierea și le încorporăm în compoziția de lapte.
Asamblare:
Desfacem cu grijă blatul, îl ungem cu compoziția caldă de cocos, altfel se va întări și se va întinde foarte greu. Lăsăm în partea superioară 2 degete neacoperit. Distribuim batoanele de Bounty și rulăm cu grijă. Dăm la rece pentru jumătate de oră
Mod de preparare pentru glazura de ciocolată:
Topim ciocolata pe bain marie și adăugăm uleiul.
Turnăm glazura, presărăm fulgii de cocos și o mai lăsăm încă jumătate de oră la frigider după care poate fi tăiată cu un cuțit cu dinți și servită.
Să vă fie de folos!