Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

( 4.6 out of 5 )
Loading...
Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello
  • -30 feliiServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 5 mTimp de gatire
  • 15 mGata in
Print Recipe

Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Azi facem Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello, Rulada copilăriei pe care mi-o aduc aminte atât de bine din vremea când eram acasă la părinți si care nu lipsea aproape niciodată de pe platourile festive si nu numai.

Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Din numai câteva ingrediente simple si la indemna tuturor facem un desert cu amintiri din vremea copilăriei. Doar că de data aceasta am ales să fac din biscuiți digestivi la care am adăugat și Nutella să vedem cum iese si nu mică mi-a fost mirarea când am văzut rezultatul, excelentă!

Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Umplutura este atât de lipicioasă si delicioasă, în care am adăugat atât unt cât să fie cremoasă dar nu grețoasă, iar laptele praf si cocosul vin în completarea unui tablou perfect al unui desert special.

Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar si pentru modul de preparare foarte simplu detaliat pas cu pas pentru o reușită garantată.

Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Cum facem Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Ingrediente pentru compoziția cu cacao:

  • 250 lapte gras cu 3,5% grăsime
  • 150 Nutella
  • 700 g biscuiți digestivi
  • 50 g cacao de bună calitate

Ingrediente pentru umplutura de Raffaello:

  • 150 g zahăr tos
  • 70 g apă
  • 150 g unt cu minim 80% grăsime
  • 100 g lapte praf de bună calitate
  • 200 g fulgi de nucă de cocos
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Într-un blender zdrobim biscuiții până obținem o compoziție nisipoasă.

Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Punem biscuiții într-un vas încăpător peste care adăugăm Nutella, laptele, cacaua și omogenizăm.

Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello
Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Între 2 foi de hârtie de copt întindem compoziția de biscuiți cu o lățime de 50 și o lungime de 40 cm.

Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Punem zahărul cu sarea și apa la foc mic și fierbem până se topește complet zahărul.

Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Adăugăm untul în compoziția fierbinte și oprim focul. Lăsăm să se topească și untul.

Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Adăugăm cocosul, lapte praf în compoziția fierbinte și omogenizăm.

Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Turnăm compoziția de cocos caldă peste cea de biscuiți și o nivelăm exact ca în fotografie, lăsând 2-3 cm neacoperit de cocos.

Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Rulăm strâns în foaia de copt și dăm la frigider până a doua zi, asta în caz că mai aveți răbdare 🤣🤣🤣.

Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Tăiem cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit și este gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!

Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password