A venit vremea să fac și eu celebra Ruladă Pavlova cu mascarpone si afine de această dată, dar merge la fel de bine si cu alte fructe, ciocolată sau chiar caramel si nuci, însă pentru noi cea cu caramel este un pic cam dulce.
Nici nu vă imaginați cât de ușor se pregătește, dar și cât este de bună această ruladă, dulce, cremoasă, fresh, bezeaua crocantă la exterior dar foarte pufoasă în interior. Am testat-o de cîteva ori până acum și de fiecare dată sa mâncat pe nerăsuflate!
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru bezea:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare pentru bezea:
Preîncălzim cuptorul la 150 grade C.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt cu dimensiunea de 30/40 cm
Într-un bol mixăm albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă lejeră apoi adăugăm zahărul în 3 etape, extractul de vanilie mixând încontinuu până bezeaua devine fermă, lucioasă și zahărul este complet topit.
Cu o spatulă încorporăm amidonul, amestecând ușor cu mișcări largi de sis în jos ca să nu scoatem aerul încorporat în albușuri.
Turnăm bezeaua în tava pregătită și o nivelăm, distribuim uniform fulgii de migdale presăra fulgi de migdale și dăm la cuptor pentru 30 de minute.
Scoatem tava din cuptor, transferăm pe un prosop uscat cu susul în jos și o lăsăm să se răcească complet. După răcire îndepărtăm hârtia care se află pe bezea.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem dulceața într-o craticioară împreună cu amidonul apoi punem la foc mic si amestecăm până se îngroașă. Dacă dulceața este foarte groasă, puteți reduce cantitatea de amidon așa cum am făcut și eu. Trebuie să obținem consistența magiunului.
Cu ajutorul unui blender mixăm dulceața până obținem o consistență fină. Dăm deoparte si amestecăm din când în când până se răcește.
Într-un bol curat punem mascarponele cu zahărul pudră, extractul de vanilie și smântâna, mixăm până ce obținem o cremă fermă și omogenă. Păstrăm 2 linguri din cremă pentru decor.
Întindem crema peste bezea iar cu ajutorul unui sac cu șpriț cu vârful subțire trasăm linii circulare peste suprafața cremei exact așa cum se vede în fotografie, presărăm afinele/zmeura.
Cu ajutorul hârtiei de copt, rulăm bezeaua pe lungime, într-un sul, dar nu foarte strâns că va crăpa. Transferăm rulada pe un platou, decorăm cu crema păstrată, dulceață, fructe, etc. Dăm la rece 30 de minute.
Să aveți poftă!!!😉😉🤤
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.