De mult tot am zis că încerc această Ruladă Varlaam cu biscuiți și nucă de cocos și tot așa amânat, dar azi îi veni rândul.
Rulada Varlaam este o delicioasă prăjitură formată din foi subțiri de napolitană, umplută cu un amestec bogat de nucă de cocos și biscuiți sfărâmați cu caramel. Textura crocantă a nucii de cocos se îmbină perfect cu dulceața biscuiților și a stratului subțire de napolitană, creând o explozie de arome și gusturi în fiecare mușcătură.
În primul rând, se pregătește umplutura de biscuiți cu caramel, apoi cea de nucă de cocos. Nuca de cocos măcinată fin și combinată cu biscuiți sfărâmați, crează o textură bogată și crocantă. Această umplutură este îmbogățită cu zahăr și unt pentru a adăuga o dulceață și o cremozitate delicioasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un robot de bucătărie măcinam biscuiții până obținem o compoziție similară nisipului.
Pentru început vom pune la caramelizat 300 de g de zahăr într-o cratiță până prinde culoarea chihlimbarului.
Adăugăm în fir subțire 750 ml de apă și lăsăm la foc mic să fiarbă până se topește complet zahărul.
Turnăm siropul de caramel peste biscuiții măcinați și omogenizăm. Împărțim compoziția în 5 părți egale și o întindem pe rând pe fiecare foaie cât putem de repede. Se întărește foarte repede și de aceea vă recomand să vă mișcați foarte repede.
Cernem laptele praf și îl punem într-o cratiță alături de zahărul rămas, cocos, diferența de apă, unt care trebuie să fie la temperatura camerei și amestecăm energic până obținem o pastă omogenă. Punem cratița pe foc mic și amestecăm până se topește complet zahărul și devine ca o pastă mai groasă. Nu fierbem, trebuie doar să fie fierbinte.
Împărțim și compoziția de cocos în 5 părți egale și procedăm la fel și cu aceasta, o întindem pe rând peste compoziția de biscuiți cat putem de repede că se întărește foarte rapid.
Rulăm strâns și punem fiecare ruladă pe un grătar până a doua zi.
Se poate tăia și servi. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.