Salată de ardei copți cu morcovi și pătrunjel

( 0 out of 5 )
Loading...
Salată de ardei copți cu morcovi și pătrunjel
  • 12 borcane de 370 mlPortie
  • 40 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Salată de ardei copți cu morcovi și pătrunjel

Salată de ardei copți cu morcovi și pătrunjel o combinație simplă, dar cu suflet. Ardeii copți își păstrează dulceața aceea ușor afumată, morcovii aduc o prospețime ușor crocantă, iar pătrunjelul… păi pătrunjelul e ca prietenul bun care nu lipsește de la nicio masă, dând viață și culoare.

Salată de ardei copți cu morcovi și pătrunjel

E o salată care miroase a toamnă, dar merge la fel de bine și într-o zi de vară, lângă o felie de pâine bună sau alături de un grătar. N-ai nevoie de multă bătaie de cap, doar de poftă și de câteva ingrediente curate. Rezultatul? Un gust care te întoarce în bucătăria bunicii, dar cu o notă proaspătă, de azi.

Salată de ardei copți cu morcovi și pătrunjel

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Salată de ardei copți cu morcovi și pătrunjel

Cum facem Salată de ardei copți cu morcovi și pătrunjel

Ingrediente:

  • 2 kg de morcovi
  • 2 kg de ardei capia sau gogoșar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2-3 căței de usturoi
  • 160 ml oțet de 9 grade
  • 4 linguri de sare
  • 200 ml de ulei
  • 1 lingură de boabe de piper
  • 1 lingură de zahăr tos
  • 1 linguriță conservant
  • Optional 2-4 ardei iuți

Mod de preparare:

Spălăm toate legumele.

Usturoiul, morcovii îi curățăm de coajă.

Pătrunjelul și usturoiul le tocăm mărunt.

Dacă am alas să facem varianta picantă, ardeii iuți îi coacem pe grătar pentru 1-2 minute, atât cât să putem îndepărta coaja și casa semințelor. Mare atenție să nu îi ardeți. Apoi îi tăiem felii subțiri.

Ardeii capia îi coacem la grătar sau pe foc de lemne, va ieși mult mai gustoasă salată. Apoi îi acoperim și îi lăsăm 5-10 minute după care îndepărtăm coaja și casa semințelor.

Salată de ardei copți cu morcovi și pătrunjel

Îi tăiem julienne și îi dăm deoparte.

Într-o oală încăpătoare punem apă cu puțină sare și fierbem morcovii întregi în procent de 80%. Să rămână ușor crocanți.

Salată de ardei copți cu morcovi și pătrunjel

Lăsăm să se tempereze după care îi tăiem rondele potrivite, nici prea gros nici prea subțiri.

Într-un vas încăpător punem toate ingredientele și le amestecăm ușor, dăm gust cu sare dacă mai e nevoie și lăsăm peste noapte acoperită la frigider.

Salată de ardei copți cu morcovi și pătrunjel

Dacă am ales varianta picantă, punem și ardeii iuți tăiați. Eu am pus jumătate de ardei roșu și jumătate de ardei verde.
Salată de ardei copți cu morcovi și pătrunjel

A doua zi, sterilizăm borcanele și le lăsăm să se răcească complet.

Pindjur de casă - Gustul verii balcanice în stil croat

Turnăm salata în borcane și punem capacele, strângem bine, întoarcem cu susul în jos pentru 10 minute apoi la punem normal în cămară.

Salată de ardei copți cu morcovi și pătrunjel

Pentru multe alte rețete de dulcețuri dar și conserve pentru iarnă, găsiți în secțiunea conserve și murături sau click pe fotografie.

E308F0EB-D111-4E37-AB85-6D2D7D209BC5-1024x768.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password