Sărățele fragede cu multă brânză

( 0 out of 5 )
Loading...
Sărățele fragede cu multă brânză
  • 1 kgPortie
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Sărățele fragede cu multă brânză 

Aceste Sărățele fragede cu multă brânză sunt gustări delicioase, crocante și aromate, perfecte pentru orice moment al zilei. Preparatele tradiționale, aceste sărățele combină textura fragedă a aluatului cu savoarea brânzeturilor, precum telemeaua, cașcavalul sau parmezanul, pentru un gust bogat și reconfortant.

Sărățele fragede cu multă brânză

Sunt adesea presărate cu semințe de susan, mac sau chimen pentru un plus de aromă și un aspect apetisant dar și cu brânzeturi de orice fel.

Sărățele fragede cu multă brânză

Ideale pentru a fi servite alături de o cană de ceai, o bere rece sau ca aperitiv la ocazii festive, sărățelele cu brânzeturi sunt un adevărat răsfăț culinar.

Sărățele fragede cu multă brânză

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Sărățele fragede cu multă brânză

Cum facem Sărățele fragede cu multă brânză 

Ingrediente: 

  • 600 de grame de făină tip 650
  • 250 de grame untură de porc
  • 200 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 400 de grame mix de brânză telemea grasă, cașcaval, burduf, etc
  • 10 g drojdie uscate sau 25 g proaspătă
  • 1 linguriță zahăr
  • 10-15 grame de sare

Ingrediente pentru uns și finisat:

  • 1 ou bătut
  • 50 g telemea sau cașcaval

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.

Frământăm brânzeturile astfel încât să rămână și bucățele mai măricele. Eu am avut cașcaval feliat și nu a fost nevoie să îl dau pe răzătoare.

Sărățele fragede cu multă brânză

Cernem făina într-un castron și facem o gaură în ea. Adăugăm zahărul, drojdia și laptele călduț. Amestecăm cat să se omogenizeze puțin și lăsăm sa se activeze drojdia.

Sărățele fragede cu multă brânză

Adăugăm brânzeturile, untură, sarea și frământăm un aluat cat de cat omogen. Nu insistenți că nu e nevoie plus ca nu dorim să activăm glutenul din făină.

Sărățele fragede cu multă brânză

Punem aluatul într-o folie și îl lăsăm la rece pentru 2 ore.

Sărățele fragede cu multă brânză

Pe un plan de lucru ușor înfăinat întindem aluatul  la 0,8-1 cm grosime  sau cu o dimensiune de 36/45 cm. Tăiem aluatul în 3 părți egale apoi la 1 cm grosime. Ungem cu oul bătut și radem telemea sau cașcaval pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Sărățele fragede cu multă brânză

NOTĂ: La acest pas va trebui să vă mișcați cât se poate de repede și în bucătărie sau în locul unde le pregătiți să fie răcoare.

Transferăm pe tăvi, lăsăm 10-15 minute să dospească apoi dăm la cuptor pentru 25-30 de minute sau cât e nevoie să se rumenească frumos.

Sărățele fragede cu multă brânză

Scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească în tăvile în care s-au copt. Spor la treabă și poftă bună.
Sărățele fragede cu multă brânză

Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.

8DBEB8B0-E608-4D6D-ACEF-B5614E0E5118.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password