Sărățele presate cu feta și chimen

( 4 out of 5 )
Loading...
Sărățele presate cu feta și chimen
  • -50 bucServings+
  • 15 mPrep Time
  • 40 mCook Time
  • 55 mReady In
Print Recipe

Sărățele presate cu feta și chimen

Aceste Sărățele presate cu feta și chimen pe care le-am preparat astăzi au o formă mai specială, dar totuși foarte comună, pentru că se regăsesc și pe toate rafturile magazinelor.

Sărățele presate cu feta și chimen

Sunt făcute în casă, cu drag și pasiune, iar asta am transmis și in gustul lor. Sunt subțiri, au o textură crocantă, iar aroma de chimen și gustul de telemea se îmbină perfect. Eu zic că sunt o gustare perfectă pentru o seară de film sau pentru o după-amiază cu prietenii, dar în același timp pot fi “partenerul” perfect al cafelei de dimineață sau snack-ul rapid de la serviciu. Dacă aveți însă planuri din acestea, de a le păstra una-două zile, am un sfat pentru voi: faceți porție dublă. Jumătate dintre sărățele vor fi garantat devorate în primele minute 😂 Vă las lista aici lista ingredientelor necesare, dar și modul de preparare. Spor la treabă!

Sărățele presate cu feta și chimen

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem sărățele presate cu feta și chimen?

Ingrediente:

  • 500 grame de făină
  • 130 grame unt
  • 200 grame brânză feta sau orice altă brânză uscată
  • 1 ou
  • 1 linguriță rasă sare
  • 1 lingură chimen
  • 150-180 ml lapte cu 3,5% grăsime

Mod de preparare:

Dăm telemeaua pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Punem făina intr-un castron, sarea și untul tăiat cubulețe. Frământăm rapid astfel încât să obținem o compoziție asemănătoare nisipului umed.

Punem faina cu untul

Adăugăm brânza, oul, chimenul, laptele si frământăm rapid aluatul, atât cât să se lege. Nu frământați mai mult că nu veți mai obține un aluat potrivit si automat nici sărățele fragede.

Adăugăm oul , chimenul , telemeaua

Înfoliem și dăm la rece pentru o oră.

Înfoliem și dam la rece pentru o ora

Împărțim aluatul în porții mici de 20 de g/bucată apoi le dăm forma bilelor.

Porționăm aluatul

Încălzim presa si o ungem ușor cu ulei. Luăm câte 2 bucăți de aluat, le punem în prea încinsă pe ochiul mic la temperatură medie și apăsăm astfel încât să obținem un disc subțire

Punem câte 2 biluțe in presa

iar la final rumen și crocant, întoarcem presa la fiecare 15-20 de secunde pe partea cealaltă.

Punem câte 2 biluțe in presa

Le scoatem pe un grătar să se răcească apoi pot fi servite alături de berea favorită, alături de o cremă de brânză, etc.

Sărățele presate cu feta și chimen

Cam asta a fost, simplu, rapid si gustos! Spor la treabă si poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide