Am tot incercat fel și fel de retete de siropuri, însă acum m-am oprit, am găsit una care sa ma mulțumească și sa reușesc sa păstrez aroma și gustul vișinelor proaspete.
Nu sunt mare pasionat de siropuri, însă de acesta sunt pur și simplu îndrăgostit.
Siropul poate fi consumat cu apă minerală sau poate fi folosit, ca atare sau diluat, la pregătirea prăjiturilor. După aceeaşi reţetă se poate prepara şi siropul de zmeură sau de vișine.
Fructele macerate se strecoară pe un tifon curat deasupra unui vas. Se fierbe totul la foc domol. Se lasă să dea în clocot circa 10 minute, timp în care se adună spuma ridicată. Sterilizăm sticlele, apoi se toarnă în sticlele fierbinți. Sticlele se astupă cu dopuri etanşe, se lasă la cald pana se răcesc şi păstrează în loc răcoros şi uscat.
Spor la traba si pofta buna!