Sirop de visine făcut in casa, după reteta de sirop de căpșuni a bunicii mele

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • -1,5-2 l siropServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 15 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Am tot incercat fel și fel de retete de siropuri, însă acum m-am oprit, am găsit una care sa ma mulțumească și sa reușesc sa păstrez aroma și gustul vișinelor proaspete.
Nu sunt mare pasionat de siropuri, însă de acesta sunt pur și simplu îndrăgostit.
Siropul poate fi consumat cu apă minerală sau poate fi folosit, ca atare sau diluat, la pregătirea prăjiturilor. După aceeaşi reţetă se poate prepara şi siropul de zmeură sau de vișine.

Ingredients

Step by step method

  • Se spală vișinele, se curată de codite și se scot sâmburii. Se pun într-un vas cu zaharul și se acoperă şi se lasă la macerat la rece, timp de 12 ore.

  • Fructele macerate se strecoară pe un tifon curat deasupra unui vas. Se fierbe totul la foc domol. Se lasă să dea în clocot circa 10 minute, timp în care se adună spuma ridicată. Sterilizăm sticlele, apoi se toarnă în sticlele fierbinți. Sticlele se astupă cu dopuri etanşe, se lasă la cald pana se răcesc şi păstrează în loc răcoros şi uscat.

  • Cu vișinele rămase, putem face o dulceața sau chiar gem, așa ca nu vom pierde nimic. Eu le-am pus la fiert pentru 15 minute apoi le-am pus in borcane spălate si sterilizate fiind numai bune pentru prăjituri, pentru micul dejun in iaurt, sau in porridge.

  • Spor la traba si pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password