Abonează-te la canalul de Youtube

Sirop de visine făcut in casa, după reteta de sirop de căpșuni a bunicii mele

( 4.5 din 5 )
Se încarcă...
  • 1,5-2 l siropPorții
  • 15 mPreparare
  • 15 mGătire
  • 30 mGata în
Printează rețeta

Am tot incercat fel și fel de retete de siropuri, însă acum m-am oprit, am găsit una care sa ma mulțumească și sa reușesc sa păstrez aroma și gustul vișinelor proaspete.
Nu sunt mare pasionat de siropuri, însă de acesta sunt pur și simplu îndrăgostit.
Siropul poate fi consumat cu apă minerală sau poate fi folosit, ca atare sau diluat, la pregătirea prăjiturilor. După aceeaşi reţetă se poate prepara şi siropul de zmeură sau de vișine.

Ingredients

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Mod de preparare pas cu pas

  • Se spală vișinele, se curată de codite și se scot sâmburii. Se pun într-un vas cu zaharul și se acoperă şi se lasă la macerat la rece, timp de 12 ore.

  • Fructele macerate se strecoară pe un tifon curat deasupra unui vas. Se fierbe totul la foc domol. Se lasă să dea în clocot circa 10 minute, timp în care se adună spuma ridicată. Sterilizăm sticlele, apoi se toarnă în sticlele fierbinți. Sticlele se astupă cu dopuri etanşe, se lasă la cald pana se răcesc şi păstrează în loc răcoros şi uscat.

  • Cu vișinele rămase, putem face o dulceața sau chiar gem, așa ca nu vom pierde nimic. Eu le-am pus la fiert pentru 15 minute apoi le-am pus in borcane spălate si sterilizate fiind numai bune pentru prăjituri, pentru micul dejun in iaurt, sau in porridge.

  • Spor la traba si pofta buna!

Leave A Comment

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});