Spaghete de dovlecel cu năut crocant

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -2 pServings+
  • 10 mPrep Time
  • 10 mCook Time
  • 20 mReady In
Print Recipe

Spaghete de dovlecel cu năut crocant

Zilele de post, dar și sfatul medicului de a mânca mai sănătos, scoate Bucătarul din tine, de vrei de nu vrei 🤣🤣🤣

Într-adevăr zilele acestea mi-am propus să mănânc cât mai sănătos, să gătesc preparare cât mai rapide dar și gustoase, mai ales în zilele de miercuri și vineri. Și cum prietenii mei de la CooperativaTm mi-au trimis un coș plin cu legume de tot felul, printre ele am găsit și acești dovlecei, pe care azi i-am făcut spaghete de dovlecel cu năut crocant.

Gustul lor fresh și aromele îmbietoare ale condimentelor pe care le-am adăugat la năut, efectiv m-au făcut să uit că mănânc fără carne.

Așadar din numai câteva ingrediente simple și în numai 20 de minute am avut un prânz pe cinste care nu numai că este gustos, este și hrănitor și sățios.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare și vă veți convinge.

Pentru alte retete de post, simple, rapid de făcut dar și gustoase click aici sau pe fotografie

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac spaghete de dovlecei cu năut crocant?

Ingrediente pentru spaghetele de dovlecel:

  • 700 g dovlecel
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • Coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 1-2 linguri de suc de lămâie, în funcție de cât de acru vă place
  • Sare și piper după gust
  • Câteva frunze de oregano proaspăt

Ingrediente pentru năutul crocant:

  • 1 conservă de năut
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 linguriță de praf de usturoi
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare pentru năutul crocant:

Prima dată ne vom apuca de năut, pe care îl scurgem din conservă, dar păstrând 2 linguri din apă.

Punem o tigaie pe foc cu uleiul de măsline, adăugăm năutul, apa păstrată, condimentele, boiaua, sare și sotăm până se evaporă toată apa și începe să se prăjească ușor și încep să se simtă bine aromele. Dăm deoparte.

 

Mod de preparare pentru spaghetele de dovlecel:

Curățăm ceapa, usturoiul, le spălăm si le tocăm mărunt.

Spălăm dovlecelul și-l tăiem julienne pe lung.

Tocăm mărunt ceapa și usturoiul, le punem la călit în ulei cu puțină sare pentru 3-4 minute la foc mediu, având grijă să nu se ardă.

Adăugăm dovlecelul peste ceapă, sare, piper și călim la foc mare amestecând din când în când până se înmoaie și se evaporă toată apa.

Adăugăm coaja și sucul de lămâie, și mai continuăm să gătim atât cât să se distribuie uniform.

Servim spaghetele în farfurii adânci de paste sau de supă cu boabele de năut deasupra. Asta a fost pentru astăzi, vă mulțumesc că mi-ați stat alături și vă doresc poftă bună di spor la treabă!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide