Supă cremă de ardei copți
De când am descoperit supele creme, pot spune ca sunt un mare fan al lor în detrimentul ciorbelor tradiționale. Pur și simplu se fac mult mai rapid, nu mai pierd atât timp în bucătărie și pot fi atât de bune încât niciodată nu m-am săturat nici să le fac și nici să le mănânc.
Zilele trecute eram până la vecinii unguri și fiindu-mi foame, am intrat într-un restaurant cu gândul să mănânc ceva rapid și să plec. Ei uite ca socoteala de pe drum nu se potrivește cu cea din restaurant :))
Am luat meniul și la secțiunea “meniul zilei” am dat peste această supă cremă de ardei copți și sincer nu îmi pare rău deloc, dincontră! Ușor dulce picantă, cu gust afumat de la coptul ardeilor, am halit-o pe toată, că înloc de felul principal, care nici acela nu părea a fi de pierdut, adică o pulpă de rață cu piure de varză roșie, cartof fondant și sos de cireșe, am întrebat dacă se mai poate încă o cremă și bineînțeles că a venit și a doua. Am plecat fericit și am ajuns acasă, am pus ardeii la copt și m-am apucat de treabă. Ce a ieșit, puteți vedea și dumneavoastră pe parcursul rețetei.
Alte supe creme la fel de delicioase puteți găsi aici:
Supă cremă de țelină cu șuncă crocantă, rețeta aici sau click pe fotografie.
Supă cremă de ciuperci, detalii aici sau click pe fotografie
Supă cremă de linte cu lapte de cocos, detalii aici sau click pe fotografie
Cremă de cartofi dulci cu ghimbir, cocos și unt de arahide, detalii aici sau click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Coacem ardeii și îi curățăm de casa semințelor și coajă.
Curățăm usturoiul și ceapa. Ceapa o tăiem julienne.
Încingem o cratiță în care punem untul, ceapa, usturoiul, puțină sare și le călim bine la foc mic până se caramelizează ușor.
Adăugăm ardeii grași copti tăiați bucăți mari, cartofii și mai călim preț de 10-15 minute până cartoful este aproape fiert.
Punem 2-2,5 l de apă sau supă de legume, pasta de tomate și fierbem până toate legumele s-au înmuiat bine. Dăm gust cu sare și piper.
Punem totul într-un blender și mixăm până obținem o cremă fină și omogenă.
Turnăm fierbinte în boluri și servim cu smântână, eu am pus și niște frunze de busuioc și bine am făcut că au dat un gust excelent.
Spor la treabă și poftă bună! 🙂