Abonează-te la canalul de Youtube

Supa crema de telina cu sunca crocanta

( 4.5 din 5 )
Se încarcă...
  • 6Porții
  • 20 mPreparare
  • 40 mGătire
  • 60 mGata în
Printează rețeta

Țelina este o plantă aromată care da o savoare extraordinara, fie ca o folosim pentru ciorbe, sau in garniturile de legume, salate, aproape ca poate fi combinata in orice fel de mancare, reusind cu succes sa incoroneze cele mai sofisticate preparate. La aceasta leguma putem folosi atat radacina cat si tulpina cu frunzele. Fiind foarte fibroasa, necesita un timp mai mult sau mai putin de fierbere, asta depinde si de cat de tanara sau batrana este. Nu cred sa existe vreo supa crema care sa imi placa mai mult decat cea de telina, asa ca astazi va ofer si eu reteta mea, cu care nu va da gres nici cel mai indemnatic intr-ale bucatariei.

Ingrediente

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Mod de preparare pas cu pas

  • Asa dupa cum vedeti, am curatat legumele si le-am taiat in bucati mai mari, pentru ca fiind supa crema nu este nevoie sa ne chinuim sa le taiem mici sau la marime exacta.

  • Incingem o oala cu putin ulei de masline, adaugam toate legumele si putina sare, nu prea multa si le calim aproximativ 10-15 minute. Pentru ca sunca este sarata iar prin prajire se va elimina apa si va fi si mai sarata, asa ca sare cu moderatie, mai bine dupa, decat sa nu o puteti manca de sarata.

  • In timp ce legumele se calesc, taiem sunca cubulete mici si incingem o tigaie cu o lingura de ulei de masline si prajim sunca pana devine crocanta.

  • Dupa ce s-au calit legumele adaugam apa, dupa cat dorim sa o facem de groasa, eu am adaugat 1,2 litrii. O lasam sa fiarba pana legumele devin moi si se farama cand bagam furculita in ele, eu am lasat 25 de minute.

  • Dupa ce a fiert, o lasam sa se tempereze vreo 10-15 minute, apoi o bagam in blender si o mixam pana obtinem o consistenta omogena. Pentru a ne asigura ca nu ramane vreo bucatica de leguma sau cartof, o trecem prin sita.

  • Acum ca am terminat de mixat toata crema, adaugam smanatana si o mai lasam sa dea un clocot. Gustam de sare, adaugam piperul alb si crema este gata.

  • O turnam in boluri sau farfurii, punem deasupra sunca crocata, patrunjelul si o lingurita de ulei de masline.

  • Final de reteta :) Sper ca v-am facut atat de curiosi incat sa o incercati si sa reveniti cu feddbak-uri si fotografii, va doresc Pofta Buna!

Comments (2)

Leave A Comment

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});