Nu cred să existe cineva să refuze această fină și gustoasă supă cremă de dovlecel zucchini.
Această supă cremă de zucchini îmi aduce aminte de supa cremă de cartofi pe care o făceam cu mulți ani în urmă, un preparat simplu dar cu un gust excelent. Ce ingrediente simple și cât de repede era gata, că mai mult dura să se răcească.
Și da, nu trebuie să fii vreun bucătar iscusit pentru a mânca ca la restaurant, trebuie doar să găsești rețeta potrivită, să ai ingrediente de calitate și mâncarea va fi un deliciu.
Sănătoasă și gustoasă în același timp, dar și cu un gust aparte această supă cremă cu siguranță va fi pe placul multora dintre dumneavoastră.
Poate fi servită cu cu ceva afumat sau după preferințe cu crutoane. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas al rețetei.
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingredinete:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii și le tocăm grosier.
Spălam dovleceii zucchini și îi tăiem rondele grosuțe.
Într-o oală încăpătoare vom pune uleiul cu ceapa, usturoiul, puțină sare și le călim până se înmoaie.
Adăugăm cartofii și continuăm să călim până încep să se prindă de fundul oalei.
Punem zucchini, apă atât cât să acopere dovleceii și fierbem pentru 20 de minute.
Adăugăm smântâna, dăm un clocot și mixăm cu ajutorul unui blender până obținem o cremă fină. Mare atenție nu mixati imediat că va exista riscul să explodeze borcanul blenderului.
Servim cu crutoane sau un crumble de șuncă/chorizo/prosciutto ori ca atare. Spor la treabă și poftă bună!