Supă cremă de legume

( 0 out of 5 )
Loading...
Supă cremă de legume
  • -8 pServings+
  • 20 mPrep Time
  • 40 mCook Time
  • 30 mReady In
Print Recipe

Supă cremă de legume

Nu știu cum se face că în ultima vreme mănânc aproape în fiecare zi câte un preparat lichid iar azi am făcut o delicioasă supă cremă de legume, care poate fi o alternativă excelentă pentru zile mai ușoare dar și pentru cei care nu mănâncă ciorbe.

Supă cremă de legume

Delicioasă, consistentă și parfumată, acestea ar fi cele mai potrivite cuvinte pentru aceasta cremă. Ingredientele sunt atât de simple, încât ai nevoie de niște zarzavaturi, o ceapă și o câțiva căței de usturoi. E drept că e mult mai delicioasă dacă adăugăm și niște smântână grasă și uite-așa fără nici un fel de adaos de condimente gen vegeta sau Delikat sau ce o mai fi, iese atât de delicioasă și aspectuoasă de o mănânci cu ochii. Și după cum cred că ați observat în rețetele mele, în absolut toate nu am folosit niciodată și nici nu o să îl folosesc din 2 motive: unul pentru că dă același gust tuturor mâncărurilor la care l-aș folosi și nu m-aș mai bucura de gustul autentic al preparatului in mod natural iar celălalt pentru că conține o droaie de conservanți și nutriți și mai știu eu câte nici nu or fi trecute pe lista ingredientelor.

Așadar vă invit să Rămâneți și să consultați atât necesarul, dar ai modul foarte simplu și rapid de preparare.

Supă cremă de legume

Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

Insta facebook

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

Insta Facebook

Cum facem supă cremă de legume?

Ingredinete:

  • 2 morcovi medii
  • 1 păstârnac mediu
  • 1 bucată de țelină potrivită
  • 1 ceapă galbenă
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2-3 frunze de varză/conopidă
  • 1 cartof
  • 300 g smântână de gătit cu 32% grăsime
  • 50 g unt cu minim 80% grăsime
  • 30 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • Sare și piper după gust
  • 6-7 felii de pâine.
  • Mod de preparare:

Curățăm usturoiul.

Curățăm zarzavaturile, cartoful, le spălam și le tăiem cuburi măricele.

Curățăm ceapa, ardeiul, le spălăm și le tăiem grosier.

Tăiem feliile de pâine cubulețe mici, le ungem cu jumătate din cantitatea de ulei și le dăm la cuptor la 200 de grade pentru 6-8 minute sau până se rumenesc frumos.

Tăiem cuburi pâinea

Punem pâinea la cuptor

Într-o oală încăpătoare punem untul, cealaltă jumătate din cantitatea de ulei și legumele cu puțină sare la călit pe foc mic până se înmoaie bine.

Tăiem legumele grosierCălim până se înmoaie

Adăugăm 1,5-2 l de apă și fierbem aproximativ 15 minute după care adăugăm smântâna și mai fierbem 2-3 minute.

Adăugăm apa și smântâna

Punem într-un blender și mixăm bine până obținem o cremă fină. Mare atenție, nu o mixati fierbinte că este posibil să facă presiune și să vă ardeți.

Punem într-o oală crema și mai dăm un clocot, gust și este gata de servit.

Asta a fost pentru astăzi, o suoă cremă fină, gustoasă și foarte ușor de pregătit. Iar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Supă cremă de legume

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide