Supa cremă de linte cu ghimbir și lapte de cocos

( 4.6 out of 5 )
Loading...
  • -8Servings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

 

Supă-Cremă de linte cu ghimbir și lapte de cocos

Bun găsit dragii mei! Îmi amintesc perfect ziua de 31 Ianuarie 2016, eram în portul Eminonu, undeva în jur de ora 12, era un vânt de-ți trecea cred că și prin costumul de ski, urma să ne îmbarcăm pentru a pleca spre Princess Island, mai aveam mai bine de o oră de așteptat. Doar nu era să înghețăm în fața porții de îmbarcare și ne-am gândit să intrăm undeva să bem un ceai să ne încălzim. Fiind foarte aproape de Bazarul de condimente, bineînțeles că era o forfotă mare, turiști care-și căutau diferite lucruri, vânzători care te invitau să deguști te miri ce, dar și foarte mulți curioși. Prima intersecție din bazar 3 cârciumi pe câte un colț, ninsoare spațioase, dar destul loc pentru 15-20 de persoane, toate poftindu-te înăuntru. Am ales-o pe cea mai mică, având în vedere că vroiam doar un ceai, însă un băiat toca la ceapă de zor. Curios din fire l-am urmărit, apoi am intrat cu el în vorbă deslușind misterul, supă de linte. Nu era nevoie de rețetă, doar văzusem ce face și nici nu am apucat să o gust atunci, însă a doua zi am revenit și nu numai că am gustat ci am mâncat două porții, o supă atât de bună încât astăzi o fac cel puțin o dată pe lună. Dar acum vă las să consultați lista ingredientelordar și modul de preparare simplu al unei supe gata în jumătate de oră, gustoasă și foarte sănătoasă.

Cum se face Supa crema de linte cu lapte de cocos și lime

Ingrediente:

  • Linte roșie 250 g
  • Ceapă 100 g
  • Usturoi 3-4 căței
  • Ulei de măsline 100 ml
  • Morcovi 250 g
  • Ghimbir 2 cm
  • Fulgi de chili 1 linguriță( Opțional)
  • Curry 1 lingură
  • Lapte de cocos 400 ml (1 conservă, full fat)
  • Lime 3 buc pentru servit
  • Pătrunjel câteva frunze pentru decor
  • Sare

Mod de preparare:

Curățăm legumele și le tăiem grosier.

Într-o oală încăpătoare punem uleiul de măsline, legumele, puțină sare și le călim bine până se înmoaie, la foc mic.

Peste legume punem lintea și mai călim 4-5 minute.

Adăugăm aproximativ 2,5 l de apă și fierbem la foc mic până ce toate ingredinetele sunt moi și potrivite pentru a fi mixate.

Adăugăm laptele de cocos și condimentele și sare dacă mai necesită.

Într-un blender mixăm bine crema până obținem o consistență gină și cremoasă. Mare atenție, dacă mixați cu un blender care are un capac ermetic, trebuie să o lăsați să anungă la temperatura camerei, altfel există riscul de explozie al vasului din cauza presiunii sau puteți mixa cu unul vertical dacă vă grăbiți.

După mixare îi mai dăm un clocot și este gata se servit alături de suc stors de lime. Spor la treabă și poftă

 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password