Supă de mazăre cu găluște de griș

( 3.7 out of 5 )
Loading...
  • -6 pServings+
  • 15 mPrep Time
  • 15 mCook Time
  • 30 mReady In
Print Recipe

Supă de mazăre cu găluște

Această după de mazăre cu găluște de griș este cea mai simplă și mai rapidă rețetă din câte am făcut vreodată, asta în caz că nu trebuie să desfaci mazărea din teci. În mai puțin de jumătate de oră e gata și probabil este una din cele mai apreciate de către români.

Fină, aromată și cu găluște este exact ceea vene trebuie în perioada asta pentru a ne încălzi. Ingredientele sunt simple, zarzavat, mazăre ouă, griș și făină iar supa este aproape gata.

Am crescut cu ea, și cred că ai mei o făceau cel puțin o dată pe săptămână în sezon și de destul de multe ori în extrasezon. Aveam un singur congelator, în care trebuia să țină toată carnea, vinete, fructe dar și legume printre care și mazărea.

Se mai găsea la borcan prefiartă însă nu avea gustul acela de vară, parcă atunci culeasă. Și când stau și mă gândesc că ai noștrii părinți au crescut cu mâncăruri simple și gustoase în același timp, iar noi azi nu mai știm cum să ne fandosim că nu mai avem idei de gătit.

Cred că au câțiva ani de când nu am mai făcut-o însă azi i-a venit rândul, așadar Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare.

Pentru alte diferite rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau click pe fotografie. 

 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face supa de mazăre cu găluște de griș ?

Ingredinete pentru supa de mazăre cu găluște de griș: 

  • 1 ceapă medie galbenă
  • 1 morcov potrivit
  • 1 păstârnac potrivit
  • 50 ml ulei vegetal
  • 500 g mazăre verde congelată sau proaspăta
  • 2 ouă
  • 2 linguri griș de grâu
  • 2 linguri făină albă tip 000
  • Sare și piper
  • Opțional mărar

Mod de preparare:

Pentru început vom pune ouăle cu făina și grișul într-un castron și omogenizăm. Dăm deoparte.

Curățăm ceapa zi zarzavaturile, le spălăm.

Tocăm ceapa mărunt, zarzavaturile cuburi mai măricele și le punem la călit în ulei pentru 5 minute.


Adaugă 2 l de apă, mazărea

și când începe să clocotească turnăm compoziția de găluște pe o farfurie și le rupem cu ajutorul unei linguri direct în supă.

După ce am rupt toate găluștele reducem focul la minim, atât cât să clocotească ușor, exact ca la supa de pui cu găluște de griș și fierbem aproximativ 10 minute. Timp suficient în care mazărea, legumele și găluștele să fie fierte.

Dacă am ales să o facem cu mărar, îl tocăm și suntem gata de servit. Spor la treaba și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide