Super pâinici cu smântână fără drojdie
Pâinea este probabil cel mai consumat aliment al românilor, motiv pentru care o consumăm sub diferite forme, cu maia, cu drojdie, bicarbonat sau praf de copt. Astazi vă aduc în atenție pituțele cu smântână făcute praf de copt care sunt simple și rapid de făcut, nu trebuie să stai să dospească aluatul și imediat frământate pot fi coapte. Din câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, putând fi făcute chiar și de cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei. Ceea ce mi-a plăcut foarte mult la aceste pituțe, e că rămân moi și pufoase chiar și a doua zi. În cazul în care doriți să le faceți de post, puteți înlocui smântâna cu lapte de soia sau migdale.
Merg de minune la micul dejun, dar pot fi folosite și pentru sandwich-uri calde sau reci. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare al acestor pâinici, care le mine m-au cucerit!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Într-un bol încăpător punem absolut toate ingredientele deodată.
La început vom amesteca ingredinetele cu o spatulă până aceasta va deveni ineficientă după care trecem la frământul manual sau cu ajutorul unui robot de bucătărie, până obținem un aluat destul de moale, dar nelipicios, elastic și omogen.
Împărțim aluatul în 8 părți egale și le dăm forma rotundă cu mâna, cu diametrul de 10-12 cm.
Coacem pe tigaie încinsă la foc mediu până se rumenesc frumos. Rapid, gustos și cel mai important, proaspete! Spor la treabă și poftă bună!!!
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram
Sau pe pagina de Facebook