Tartă cu brânzeturi și zucchini

( 0 out of 5 )
Loading...
Tartă cu brânzeturi și zucchini
  • -10 pServings+
  • 30 mPrep Time
  • 1:10 hCook Time
  • 1:40 hReady In
Print Recipe

Tartă cu brânzeturi și zucchini

Astăzi facem o rețetă simplă de tartă cu brânzeturi și zucchini, fragedă și gustoasă, potrivită pentru o gustare rapidă sau de luat la pachet la servici.

Tartă cu brânzeturi și zucchini

Și pentru că prietenii mei de la KitchenShop mi-au făcut cadou 2 tăvi dreptunghiulare super mișto de tarte, iaca m-am pus pe treabă și am făcut această tartă sărată.

Produsele Emile Henry, din tipuri speciale de ceramica – Flame®, HR® (High Resistance) si BBQ® (Barbeque), fabricate integral manual după metode traditionale, spun o frumoasă poveste de familie, o poveste a tradiției și a calității începută în Franța anului 1850.

Clădită din pasiune și din dragoste pentru arta îmbinării pământului cu focul – pentru arta ceramicii, mica îndeletnicire a familiei Henry s-a transformat, în timp, într-o afacere prestigioasă cu recunoaștere internațională, datorită faptului ca vasele de gătit si vesela produse de aceasta companie se disting prin calitate, utilitate, aspect si rezistență, fiind fără dubiu o marcă a bunului gust si a eficienței.

Dispunând în prezent de 4 ateliere cu 200 de Meșteri artiști aflați într-o continuă cercetare și perfectare, Emile Henry oferă la nivel global posibilitatea gătitului în stilul franțuzesc rafinat, cu ajutorul produselor ce se remarcă prin calități cu totul aparte: rezistența la socuri mecanice (nu se ciobesc si nici nu se zgârie usor, permițând tăierea directă pe vase), rezistența termică (se pot pune direct din frigider in cuptorul încins), rezistența la temperaturi ridicate fără a suferi vreo deteriorare (până la 270°C la produsele pentru cuptor si pana la 500°C la produsele din ceramica BBQ ®), aspect elegant și stilat (într-o varietate de culori care se păstrează intacte în timp), dimensiuni calculate si forme special gândite pentru gătitul eficient și pentru potențarea la maxim a gustului mâncării.

Tarta cu brânzeturi și zucchini

Datorită modului de fabricare a ceramicii, de ardere în doua etape – la 900°C și apoi la 1150°C, produsele Emile Henry nu numai că se pliază admirabil tuturor tipurilor de gătit, dar sunt si 100% sigure pentru păstrarea alimentelor (nu conțin metale nocive), pot fi spălate cu ușurintă manual sau la mașina de spălat vase și pot fi folosite cu succes și în cuptorul cu microunde.

Eu deja am gătit în ele și pot spune că sunt foarte încântat de calitatea lor, dar și de felul cum s-au comportat atât la copt cât și la mașina de spălat vase.

Le puteți comanda de aici, iar dacă vă grăbiți în luna Martie a acestui an, aveți o reducere semnificativă de 30%.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor și a modului de preparare.

Tartă cu brânzeturi și zucchini

Iar acum să ne apucăm de minunata Tartă cu brânzeturi și zucchini

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg


Cum facem minunata tartă cu brânzeturi și dovlecei?

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente pentru aluat:

  • 240 g făină albă 
  • 140 g untură de porc 
  • 3 gălbenușuri
  • 50 ml apă rece
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 g mozzarela
  • 300 g brânză feta
  • 200 g smântână de gătit cu 32% grăsime
  • 2 ouă
  • 250 g zucchini plus 100 g pentru deasupra
  • 4-5 roșii cherry
  • Piper după gust

Mod de preparare pentru umplutură:

Tăiem dovlecelul zucchini felii subțiri.

Dăm mozzarela pe răzătoarea cu ochiuri mari

Zdrobim grosier brânza feta.

Într-un castron punem brânzeturile, ouăle, smântâna și omogenizăm.

Adăugăm și feliile de zucchini, omogenizăm ușor compoziția și dăm deoparte.

Mod de preparare pentru aluat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un castron vom pune făina, sarea, zaharul și untura. Le frământăm bine până obținem o compoziție nisipoasă.

Aluatul fraged

Adăugăm gălbenușurile, apa și frământăm rapid aluatul, va trebui să obținem celui fraged, dar ușor elastic.

Îl punem într-o folie și îl dăm la frigider pentru minim o oră.

Aluatul fraged

Ungem cu puțin unt tava dreptunghiulară Emile Henry cu dimensiunea de  36,5/15 cm.

Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul sun formă dreptunghiulară cu dimensiunea de 45/25 cm

Intindem aluatul

Rulăm pe sucitoare aluatul și îl potrivim deasupra formei. Aranjăm frumos aluatul în tavă și tăiem marginile exterioare, cele care dau pe afară.

Tartă cu brânzeturi și zucchini

Înțepăm din loc în loc cu furculița partea de jos a aluatului.

Intelam aluatul din loc in loc

Deasupra punem o hârtie de copt și presărăm boabe de fasole sau bobițe speciale pentru copt.

Punem boabe de fasole

Coacem 20 de minute, după care îndepărtăm boabele de fasole și hârtia de copt și mai lăsăm încă 20 de minute la copt.

Turnăm compoziția de brânză cu zucchini și coacem încă 30 de minute.

Turnăm compoziția

Înainte cu 10 minute de a scoate tava din cuptor decorăm cu felii de zucchini.

Punem feliile de zucchini

Scoatem tava afară din cuptor și punem Jumătățile de roșii cherry. O lăsăm să se tempereze după care o putem tăia și servi! Să vă fie de folos!

Tartă cu brânzeturi și zucchini

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide